Ja, je bent verplicht hier aan mee te werken. Het beslag wordt namelijk gelegd op basis van een vonnis door een kantonrechter.

Als een medewerker niet meer aan zijn betalingsverplichtingen kan voldoen, dan kan een schuldeiser beslag laten leggen op zijn of haar inkomen. Daarvoor moet hij naar een kantongerecht.

Verplicht om mee te werken

Als de kantonrechter vindt dat de schuldeiser gelijk heeft, kan de schuldeiser bij jou aankloppen om beslag te leggen op het loon van de medewerker. Dat gebeurt vaak via een deurwaarder. Als de deurwaarder je een kopie van het vonnis laat zien, bent je verplicht mee te werken. Een gedeelte van het loon van de medewerker moet je dan rechtstreeks aan de deurwaarder of de schuldeiser overmaken.

Wat valt buiten het loonbeslag?

De medewerker blijft recht hebben op een gedeelte van zijn loon om te kunnen voorzien in zijn levensonderhoud. Hierbij worden de bijstandsnormen gehanteerd.

Wat valt onder het loonbeslag?

Naast het reguliere maandsalaris vallen ook het vakantiegeld, bonussen en een dertiende maand onder het loonbeslag. Eventuele onkostenvergoedingen vallen hier niet onder. De transitievergoeding die je eventueel bij einde van het dienstverband aan de medewerker moet betalen valt ook onder het loonbeslag.

Direct advies nodig?

We zijn ma t/m vr van 9.30 tot 16.00 uur telefonisch bereikbaar op 0348 48 94 89. Je kunt ook mailen naar info@khn.nl of je vraag stellen via het contactformulier.

Liever uitgebreider en persoonlijk contact? Maak dan een afspraak voor een online adviesgesprek via dit formulier.

Contactgegevens