KHN helpt bij de verplichte energieregistratie per 1 juli 2019

Verbruikt jouw bedrijf meer dan 50.000 kWh aan elektriciteit of meer dan 25.000 m3 gas per jaar? Dan ben je verplicht om je voor 1 juli 2019 te registreren bij het eLoket Informatieplicht Energiebesparing van de overheid. Daar moet je aangeven welke maatregelen je hebt genomen of gaat nemen om energie te besparen. En KHN kan je daarbij helpen.

KHN Energie helpt!

Als je aan de verbruikcriteria voldoet, zijn er drie manieren waarop je je kunt registreren.

1. Zelf de maatregelen inventariseren en registreren bij het eLoket

Als je als ondernemer voldoende inzicht en kennis hebt van je energieverbruik en de getroffen of nog te treffen maatregelen, kan je de registratie in het eLoket van de overheid zelf doen. Dat is gratis. Houdt wel rekening met eventuele kosten en tijd voor de aanvraag van de e-herkenning die nodig is om de registratie te kunnen doen. Meer informatie staat op de officiële campagnesite wattjemoetweten.nl.

2. Zelf de maatregelen inventariseren maar de registratie bij het eLoket laten verzorgen door KHN Energie

De registratie in het eLoket blijkt voor veel ondernemers een lastige en tijdrovende klus. Daarom hebben we een tool ontwikkeld speciaal voor de horeca: de KHN Energiewet app (let op: deze werkt niet in browser Internet Explorer). Via de tool breng je eenvoudig zelf in kaart welke energiebesparende maatregelen binnen jouw horecabedrijf al zijn genomen en welke (nog) niet. De uitkomsten kan je vervolgens zelf (gratis) registreren in het eLoket. Je kunt er ook voor kiezen de registratie van de door jouw geïnventariseerde maatregelen te laten verzorgen door KHN Energie. Dat kan direct in de app. Deze registratieservice kost 250 euro. Met de speciale kortingscode voor KHN-leden krijg je 100 euro korting en betaal je slechts 150 euro (exclusief btw). KHN-leden hebben deze kortingscode op 9 mei 2019 per e-mail ontvangen. Geen kortingscode ontvangen? Vraag deze dan op via 0348-489489.

3. De inventarisatie en registratie laten verzorgen door KHN Energie

Heb je onvoldoende tijd of kennis om alle energiebesparende maatregelen voor jouw bedrijf zelf te inventariseren en te registreren in het eLoket? Geen probleem. Via onderstaand formulier kun je een scan op locatie aanvragen. KHN Energie neemt dan contact met je op om een afspraak te plannen. Op de afgesproken datum komt een adviseur van KHN Energie langs om de energiebesparende maatregelen te inventariseren én te registreren in het eLoket. De scan op locatie kost 400 euro ex. btw en is exclusief voor KHN-leden. Let op: er zijn bedrijven die vergelijkbare registratiediensten aanbieden voor bedragen tot wel 1200 euro.

KHN Drenthe

KHN Drenthe voert i.s.m. KHN Energie op dit moment verkennende gesprekken met de Provincie Drenthe om te kijken naar extra financiële middelen voor de KHN-leden in Drenthe in het kader van verduurzaming. De Provincie Drenthe heeft verduurzaming hoog op de agenda staan en is bereidwillig om ondernemers ook financieel te helpen met duurzame energie oplossingen in het kader van de Lijst Erkende Energie maatregelen. Hierover volgt eind mei/begin juni nadere informatie.

Vragen?

De online tool is gebruiksvriendelijk en wijst zich vanzelf. Mocht je toch vragen hebben, neem dan contact op met ons. Meer informatie over de registratieplicht vind je op khn.nl/energieregistratie en op www.wattjemoetweten.nl.

Aanvraag scan op lokatie door KHN Energie

KHN-lidnummer
Bedrijfsnaam
Contactpersoon
Vestigingsadres
Postcode
Vestigingsplaats
Telefoonnummer 
E-mailadres
Bedrijfstype
Jaarverbruik kWh
Jaarverbruik gas
Eventuele opmerking
Terug
KHN Energiewet App banner
KHN Ledenvoordelen