Energie besparen en geld verdienen? Gebruik de Erkende Maatregelenlijst Energiebesparing

Als ondernemer wordt u al jaren verzocht om energiebesparende maatregelen te nemen. Maar hóe doet u dat? Heel eenvoudig: gebruik de Erkende Maatregelenlijst Energiebesparing.

In artikel 2.15 Activiteitenbesluit staat dat bedrijven die jaarlijks meer dan 50.000 kWh aan elektriciteit of meer dan 25.000 m3 gas verbruiken verplicht zijn om energiebesparingsmaatregelen te nemen die in vijf jaar of minder worden terugverdiend. Deze wettelijke verplichting bestaat al sinds 1993. En sinds 2008 staat deze verplichting vermeld in het Activiteitenbesluit milieubeheer. U bepaalt zelf hoe u maatregelen neemt.

Erkende Maatregelenlijst horeca vanaf 1 juli 2017

Vanaf 1 juli 2017 geldt de Erkende Maatregelenlijst horeca. Deze lijst bevat maatregelen die u kunt nemen om energie te besparen. De Erkende Maatregelenlijst is een handreiking, het gebruik is dus niet verplicht.

Download de Erkende Maatregelenlijst

Via onderstaande links kunt u de lijst en de uitleg hierbij downloaden.

Meer weten?

Wilt u meer weten? Bekijk de meest gestelde vragen over de Erkende Maatregelenlijst of kijk op de website van het Kenniscentrum van het ministerie van Infrastructuur & Milieu.

Vragen?

Vragen? Neem contact op met de adviseurs van Info & Advies via 0348 48 94 11 of mail naar khnadvies@khn.nl. Voor advies over energie-inkoop en energiebesparing kunt u ook terecht bij KHN Energie.

 

 

Terug
Adviesdiensten