Wat goed dat je wilt starten of dit jaar bent gestart in de mooiste branche; de horeca! Je eigen bedrijf starten in coronatijd vraagt om een flinke dosis lef, creativiteit en aanpassingsvermogen. Ook tijdens deze crisis zijn er kansen en mogelijkheden. Ondernemers in spé bedenken creatieve oplossingen om toch door te gaan met hun plannen. Het coronavirus hoeft jou plannen voor een eigen bedrijf dan ook niet tegen te houden. Maar misschien is het wel nodig om je plan aan te passen. Door in afgeslankte vorm aan de slag te gaan, met minder kosten. Of door te kiezen voor zekerheid en te starten naast je baan. En natuurlijk is het belangrijk om jouw zaken goed te regelen.
Ook in deze crisistijd zijn er gelukkig nog altijd ondernemers die een bedrijf willen beginnen. Voor starters zijn er, veel meer dan anders, bijzondere kansen voor bedrijfsovername. Het afgelopen jaar zijn er dan ook veel nieuwe horecabedrijven opgericht. Hierbij gaat het niet alleen over nieuwe zaken, maar ook over overnames van bestaande zaken. Een deel van de ondernemers was dan ook al ver vóór de uitbraak van het virus begonnen met de voorbereidingen; een horecazaak opzetten/overnemen kost tenslotte tijd. Wil jij een nieuwe horecazaak starten? En loop je tegen uitdagingen aan? KHN helpt je graag op weg met een aantal tips.
Het starten van een bedrijf is altijd spannend, maar in deze tijd wellicht meer dan ooit. Het is moeilijk te voorspellen wat het covid-19 virus nog meer gaat betekenen voor de toekomst van de branche. Maar één ding is niet veranderd. Als je als ondernemer in de horeca wil starten, dan wil je uiteraard de beste gastvrijheid bieden aan je toekomstige gasten. De coronacrisis daagt je uit om creatief en flexibel te zijn, maar voor het starten van een horecabedrijf zijn altijd een aantal basis ingrediënten nodig. Bijvoorbeeld een ondernemingsplan, de financiën, de juiste vergunningen en verplichte heffingen en licenties. Daar kunnen wij je bij helpen. Jij de passie, wij de kennis. En die delen we graag! Bekijk onze kennispagina over starten in de horeca en gebruik onze kennis en ervaring om in de startblokken te komen, ook in coronatijd.
De coronacrisis hoeft je plannen voor een eigen bedrijf niet tegen te houden, maar je moet wel aan een aantal dingen denken:
Algemene tips:
Tips met betrekking tot jouw concept:
Voor ondernemers in de huidige crisistijd zonder steunmaatregelen:
Ondernemen in coronatijd vraagt om een flinke dosis lef, creativiteit en een groot aanpassingsvermogen. Welke opties heb je als startende ondernemer als het gaat om steun? En wat kun je doen als je nog niet gestart bent? Check ons artikel Subsidies en regelingen voor startende ondernemers voor meer informatie.
Hoe is het om midden in een coronacrisis een bedrijf te starten of een overname te doen? Enkele startende horecaondernemers vertellen over starten net voor of in de coronacrisis: