Van 11 tot en met 17 oktober 2021 vindt de jaarlijkse Week van de Veiligheid plaats. Tijdens deze week vinden veel online en offline bijeenkomsten plaats om het thema veiligheid extra onder de aandacht te brengen en ondernemers te informeren hoe zij zich tegen verschillende vormen van criminaliteit kunnen weren. Volg op donderdagavond 14 oktober bijvoorbeeld de online talkshow over veilig uitgaan.

Online talkshows

Van 11 tot en met 14 oktober is er elke avond een online talkshow te bekijken via het youtube-kanaal van het ministerie van Justitie en Veiligheid. TV-presentator Ewout Genemans leidt de shows, die in het teken staan van criminaliteit. De talkshows blijven ook na de Week van de Veiligheid online terug te kijken.

  • Maandag 11 oktober: Cyber/gedigitaliseerde criminaliteit, met o.a. MKB-Nederland voorzitter Jacco Vonhof
  • Dinsdag 12 oktober: Overvallen
  • Woensdag 13 oktober: Ondermijning
  • Donderdag 14 oktober: Geweld en Veilig Uitgaan, met o.a. KHN-voorzitter Den Haag Maarten Hinloopen

Kijk voor meer informatie op maakhetzeniettemakkelijk.nl/week-van-de-veiligheid.

Overvalpreventie voor horecaondernemers

In de horeca is er een meer dan gemiddelde kans dat je in je werk te maken krijgt met een overval. Weet jij hoe je moet reageren bij een overval? Om horecaondernemers – en medewerkers weerbaarder te maken in het geval van een overval organiseert KHN in samenwerking met Chubb Fire & Security ook dit jaar gratis trainingen op het gebied van overvalpreventie. De trainingen vinden door het hele land plaats en er worden telkens nieuwe trainingsdata aan de agenda toegevoegd. Bekijk hier alle data en meld je aan!

Je kunt ook een gratis online training volgen. Daarin leer je aan de hand van filmpjes en fotosituaties hoe je het risico op een overval zoveel mogelijk kunt verkleinen en hoe je het beste kunt reageren tijdens en na een overval. Deze e-learning 'Laat je niet overvallen' duurt ongeveer 40 minuten en is af te sluiten met een examen. Haal je een voldoende? Dan ontvang je een certificaat.

Tijdens de Week van de Veiligheid lanceert het CCV ook een speciale overvalpreventieflyer voor Chinese ondernemers. De flyer geeft in drie talen praktische veiligheidstips wat te doen om het risico op een overval te verkleinen. Op de KHN-website kan je ook de veiligheidskaart Overvallen downloaden met een handige checklist om in jouw bedrijf op te hangen.

Veilig digitaal ondernemen

Cybercrime is voor veel ondernemers een toenemend probleem, ook in de horeca. Ransomware, phishing, identiteitsfraude en oplichting zijn vormen van cybercrime die veel schade kunnen veroorzaken. Vergroot daarom je cyberweerbaarheid en maak het cybercriminelen niet te makkelijk. In dit verzamel-artikel zet KHN een aantal handige tips voor je op een rij om je digitale weerbaarheid te vergroten. Maak bijvoorbeeld gebruik van de gratis online scan om te zien of en welke cyberrisico’s jouw bedrijf loopt. Of download de gratis phishingklapper met voorbeelden en tips over hoe je kunt beoordelen of een e-mail echt of nep is. Zo leer je phising-emails beter herkennen.

Lees hier alle tips en tools om veilig digitaal te ondernemen.

14 oktober: lancering nieuwe handreiking CHO voor gemeenten

Vorig jaar presenteerde KHN tijdens de Week van de Veiligheid het nieuwe modelprotocol voor de Collectieve Horecaontzegging. Inmiddels zijn veel gemeenten en KHN-afdelingen aan de slag gegaan met het opzetten van de nieuwe CHO. Dit jaar presenteert het CCV (het Centrum voor Criminaliteitspreventie en Veiligheid) een handreiking voor gemeenten om hen te helpen om de CHO in hun gemeente tot een succes te maken. De handreiking voor gemeenten is vanaf 14 oktober te downloaden via deze link op de website van het CCV.

De Collectieve horecaontzegging (CHO) is een goed instrument om de grootste onruststokers in het uitgaansleven de toegang tot de horeca te weigeren. In de CHO werken horecaondernemers nauw samen met politie en gemeente om overlastgevers voor langere tijd de toegang tot de horeca te ontzeggen. Meer informatie over het de CHO is te vinden via khn.nl/cho.

Voordelig de veiligheid in jouw bedrijf vergroten

KHN streeft naar een horecaomgeving waar de veiligheid van jouw gast, medewerker en van jou als ondernemer centraal staat. Daarom biedt KHN voordelen om de veiligheid in jouw bedrijf te vergroten. KHN-leden krijgen onder meer korting op brandblusmiddelen, camerasystemen, inbraakalarm en trainingen.

Meer weten?

Met het invallen van de donkere dagen in oktober neemt de kans op criminaliteit toe. Ondernemers en hun medewerkers kunnen veel ellende voorkomen door preventieve maatregelen te nemen. Week 41 (5 - 11 oktober 2020) is daarom omgedoopt tot de Week van de Veiligheid. Dé week om het thema veiligheid extra onder de aandacht te brengen en dat al meer dan 10 jaar.

Koninklijke Horeca Nederland, Transport en Logistiek Nederland, InRetail, VNO-NCW, MKB-Nederland, politie, de PVO’s/RPC’s, het ministerie van Justitie en Veiligheid, het Centrum voor Criminaliteitspreventie en Veiligheid (het CCV) en meer dan 180 gemeenten zetten zich in om van deze week een succes te maken. Kijk voor meer informatie op maakhetzeniettemakkelijk.nl/week-van-de-veiligheid.

Direct advies nodig?

We zijn ma t/m vr van 9.30 tot 16.00 uur telefonisch bereikbaar op 0348 48 94 89. Je kunt ook mailen naar info@khn.nl of je vraag stellen via het contactformulier.

Liever uitgebreider en persoonlijk contact? Maak dan een afspraak voor een online adviesgesprek via dit formulier.

Contactgegevens