Tijdens de persconferentie op 20 april, waarin werd aangekondigd dat de terrassen van twaalf tot zes uur open mogen, sprak minister-president Rutte de beroemde woorden “Dan schrap je de bitterbal”. Met andere woorden: voor zes uur eet je geen bitterballen. Voer voor discussie, want voor deze klassieker staat helemaal geen tijd. De bitterbal kan áltijd én overal wat mij betreft. De bitterbal is tijdloos, maar heeft door de tijd wel al veel varianten gekend. De een succesvoller dan de anderen, maar de enige echte onvervalste oer-Hollandse vleesbitterbal staat altijd bovenaan.

Ook de borrel heeft zich in horecaland in sneltreinvaart ontwikkelt. Zo staan er tegenwoordig de meest waanzinnige borrelplanken op de kaart met heerlijke garnituren om met elkaar van te smullen. De eerder genoemde onvervalste bitterbal in al zijn variaties, prachtige selecties van charcuterie, fromagerie, en vega(n) snacks, de “old fashioned” toastjes met hippe toppings en wraps of andere bites om te delen. Dit zagen we kort geleden – toen we nog maar tot 18:00 en later 20:00 open mochten – volop; de borrel nieuwe stijl!

Op social media heb ik de meest waanzinnige dingen voorbij zien komen waar het opmaak en invulling betrof. Je kunt natuurlijk werkelijk alle kanten op qua smaak met zo’n plank en met een mooie selectie borrel bites is er voor ieder wat wils. Combineer die plank met een mooi biertje, een goed glas wijn, of fancy cocktail en met die borrel wordt een duidelijke wens van de gast ingevuld: genieten nu het weer kan!

Met de borrelgarnituren wordt tegenwoordig vaak ingespeeld op de behoefte van een gezonde levensstijl, al vind ik het negatieve imago rondom snacks ook echt niet meer van deze tijd. Dit onderdeel van de branche werkt al jaren hard aan het gezonder maken van het aanbod en werkt ook steeds meer met duurzame producten en apparatuur. Maar ook hier draait het om balans. Mensen moeten af en toe zelf de keuze kunnen maken voor een schaaltje bruin fruit, kaasstengels, of een lekker portie frites wat mij betreft. Ik blijf dat in ieder geval doen, want een gezonde geest die blij wordt van zo’n heerlijk snack moment is tenslotte ook onderdeel van een gezond leven.

Ik hoop dat deze editie van Misset bijdraagt aan een nog veelzijdiger aanbod voor de gast en een passend rendement voor de horeca!

Cheers!

Robèr Willemsen

Direct advies nodig?

We zijn ma t/m vr van 9.30 tot 16.00 uur telefonisch bereikbaar op 0348 48 94 89. Je kunt ook mailen naar info@khn.nl of je vraag stellen via het contactformulier.

Liever uitgebreider en persoonlijk contact? Maak dan een afspraak voor een online adviesgesprek via dit formulier.

Contactgegevens