De horeca is de huiskamer van iedereen, maar weet je wat een huiskamer nog gezelliger maakt? Eerst samen sporten of ondertussen een spelletje spelen. Dit zijn vijf manieren waarop jouw zaak nóg leuker wordt door er een flinke scheut sport en spel aan toe te voegen.

1. Aan taaaafel

Maar dan net even anders dan het gebruikelijke aan tafel zoals gasten in een restaurant gewend zijn. Dit gaat natuurlijk over het pool- of biljarttafel, want met een potje poolen of biljarten maak je de avond zoveel leuker. Allemaal gezellig rondom de tafel om bij te kletsen, maar natuurlijk wel om te winnen. Frits van Dijk van Bison Bowling in Maarssen legt treffend uit hoe fijn het is dat dit weer kan: “Het is zo fijn om te zien hoe vrolijk mensen weer binnenkomen na bijna twaalf maanden dicht te zijn geweest. Het doet niet alleen ons goed, maar de hele bevolking. Er is weer leven in de brouwerij en we mogen met een volle glimlach weer aan de gang. Iedereen is happy dat het weer kan.”

Wat pool- en biljarttips om zelf te gaan zien hoe gezellig het is:

1. Bij Poolcafé Hart van Utrecht aan de Ganzenmarkt in – jawel – Utrecht draait het om poolen. Hier zie je hoe de sport samengaat met de horeca.
2. Ook al lijken de biljarttafels te verdwijnen in Amsterdam, bij Café Eik en Linde staat-ie nog stevig het midden van de zaak. Op de Plantage Middenlaan is het ouderwets gezellig biljarten.
3. In Bergen op Zoom weten ze hoe ze een potje pool met gezelligheid moeten combineren. Hier staan de tafels gehuld in groen om de strijd aan te gaan.
4. En dus natuurlijk Bison Bowling van Frits van Dijk in Maarssen. Waar je niet alleen terecht kunt voor een potje bowling, maar ook voor een partij glowgolf of de escaperoom.

2. Next level spelletjes spelen

Ooit van de Ton Ton Club in Amsterdam gehoord? De horecagelegenheid waar spelletjes spelen een heel ander niveau kreeg. Dit is de locatie om inspiratie op te doen als je zelf aan wat meer vertier in de horeca denkt. Denk: airhockey, flipperen, rally’s om te winnen, Super Mario en alle arcades die de moeite van het spelen waard zijn. Natuurlijk onder begeleiding van wat lekkers te drinken en eten. De menukaart past perfect bij een avond buiten en binnen spelen.

3. Quizzen

Eigenlijk is het geen spel meer te noemen, want de deelnemers zijn fanatieker dan de gemiddelde profvoetballer. Met een pubquiz vul je een bar, café of restaurant met spelletjesliefhebbers en eerlijk: die zijn enorm gezellig om in huis te halen. Het mooie aan een quiz is dat ze zichzelf opnieuw op thema uitvinden. Wat dacht je van een: Pop Pub Quiz, Friends Pub Quiz, de Voetbal Quiz, een echte Triviant Pub Quiz, natuurlijk de Carnaval Pub Quiz, Christmas Pub Quiz of die Summer Pub Quiz? Met alleen deze ideeën heb je al zeven spelavonden op het programma staan, nu alleen nog een geschikte quizmaster vinden natuurlijk. De quiz-ideeën zijn natuurlijk vrij om naar hartenlust te gebruiken.

4. Let’s play darts

Dé sport waarbij de oorsprong in de horeca ligt is natuurlijk darten. Het won de laatste tien jaar enorm aan populariteit door succesvolle Nederlandse darters en de one-hundred-and-eighties vlogen je ineens om de oren bij die gezellige bar. Eerlijk, ook wel eens moeten bukken voor een langs vliegende pijl? Darten is bij uitstek een publiekstrekker op een doordeweekse avond.

5. De borrel na de inspanning

Misschien wel de belangrijkste, als je het over de combinatie van sport en horeca hebt. Het biertje na het voetballen en tennissen of de vrijdagmiddagborrel op de golfclub. Deze vorm van horeca is topsport, want het is één van de belangrijkste sociale momenten in de week. Het is steeds gebruikelijker om je in te spannen voor de ontspanning.

6. Wat meer jeu met jeu de boules

Over inspanning en ontspanning gesproken, dat is een trend die sinds 2019 in opmars is. Het is niet meer alleen tot diep in de nacht uitgaan, want de avond begint steeds vroeger. Vrienden doen eerst een potje jeu de boules of starten de avond met pingpong. De tafels op het terras of in de zaak worden steeds vaker afgewisseld met vierkante meters spel. Bekijk de Ping Pong Club in Amsterdam en de vestegingen van Mooie Boules maar eens.

7. Begin klein

Ook eens proberen hoeveel leuker een sport of spel jouw horeca maakt? Je hoeft heus niet meteen een bar te openen bij de lokale tennishal, ook al mag dat natuurlijk wel. Om het te in het klein te proberen is een uitnodigende sjoelbak al genoeg. Daag je vaste gasten uit, want wie speelt er nou niet voor de eer?

Direct advies nodig?

We zijn ma t/m vr van 9.30 tot 16.00 uur telefonisch bereikbaar op 0348 48 94 89. Je kunt ook mailen naar info@khn.nl of je vraag stellen via het contactformulier.

Liever uitgebreider en persoonlijk contact? Maak dan een afspraak voor een online adviesgesprek via dit formulier.

Contactgegevens