Voor zijn decennialange inzet voor KHN op lokaal, regionaal en landelijk niveau, is aan Frans Heesen het erelidmaatschap van de vereniging toegekend. De oorkonde en gouden speld werden hem op 29 november uitgereikt door landelijk bestuurslid JanBas van Aalderen. De plechtigheid vond plaats tijdens de vergadering van KHN Regio Fryslân en kwam voor Frans als een totale verrassing. Het erelidmaatschap is de hoogste onderscheiding die KHN kent en wordt alleen uitgereikt bij zeer bijzondere verdiensten voor de vereniging, gedurende lange tijd. De Ledenraad besluit hierover.

Frans Heesen, Hotel Restaurant Tjongervallei in Delfstrahuizen bekleedde en bekleedt vanaf 2000 in Friesland advies- en bestuursfuncties bij onder andere de afdelingen Zuid West Friesland en Fryske Marren (voorzitter) en regio Fryslan. Hij zet zich In eigen regio zich ook in voor de strategische ontwikkeling van het toerisme.

Vereniging 3.0

Landelijk maakte hij deel uit van talrijke strategische werk en adviesgroepen waarin hij meedacht over de vereniging. Zo speelde hij een toonaangevende rol bij de evaluatie van de vereniging 3.0 en adviseerde hij onder andere over de afdelingsstructuur en het contributiestelsel. Zijn inzet kenmerkte zich door een grote kennis van zaken over de vereniging en een bijna nog grotere betrokkenheid bij het reilen en zeilen van KHN.

Inzet voor beroepsonderwijs

Zijn inzet voor het horecaberoepsonderwijs is een bijzondere vermelding waard. Binnen en buiten KHN wordt hij hiervoor gewaardeerd. Frans was in het verleden een van de initiatiefnemers van HorecaVakpunt, waarbij een aantal ROC’s en KHN samen een format en instrumenten ontwikkelden voor samenwerking, met als doel beter beroepsonderwijs, kwalitatief goede leerplaatsen en minder uitval van leerlingen. Alhoewel de naam inmiddels niet veel meer wordt gebruikt, wordt wat hier ontwikkeld is, nog steeds toegepast. Het is de basis voor de samenwerking binnen alle overleggroepen en platforms die er nu in de regio zijn. Daarnaast adviseerde Frans als uitstekend ingevoerd inhoudsdeskundige over het beroepsonderwijs bij SBB en diens rechtsvoorganger Kenwerk.

Voor Frans stond het belang van de bedrijfstak centraal. Door zijn kennis van zaken en zijn grote netwerk was Frans bijzonder effectief bij het opkomen voor de belangen van onze bedrijfstak. Frans wil zich nu weer geheel wijden aan zijn eigen bedrijf.

Direct advies nodig?

We zijn ma t/m vr van 9.30 tot 16.00 uur telefonisch bereikbaar op 0348 48 94 89. Je kunt ook mailen naar info@khn.nl of je vraag stellen via het contactformulier.

Liever uitgebreider en persoonlijk contact? Maak dan een afspraak voor een online adviesgesprek via dit formulier.

Contactgegevens