Op 10 februari 2025 kwam de top van de Nederlandse gastronomie samen in TivoliVredenburg in Utrecht voor de jaarlijkse Gault&Millau gidslancering en awarduitreiking. Als trotse partner feliciteren wij de achttien winnaars met hun award. En dit zijn ze!

Gault&Millau awards 2025

De sfeer zat er goed in bij de uitreiking van de Gault&Millau awards. Voor veel winnaars kwam de award als een verrassing en dat zorgde voor een leuke dynamiek op het podium. Tijdens de uitreiking werden awards in diverse categorieën uitgereikt, waaronder ‘Chef van het jaar’ en ‘Gastvrouw van het jaar’. En met de award ‘Jonge topchef van het jaar’ was er aandacht voor aanstormend talent. Marco Helsloot van Restaurant Merlet in Schoorl ging er met deze titel vandoor. Jonnie en Thérèse Boer van De Librije in Zwolle ontvingen de Lifetime achievement award voor hun grote bijdrage aan de Nederlandse gastronomie.

Dit zijn de winnaars

Als trotse partner feliciteren wij van harte de achttien winnaars van de felbegeerde Gault&Millau awards:

  • Groenterestaurant van het jaar: Vannu in Bavel
  • Bistronoom van het jaar: CRU in Scheveningen
  • Mediterraan restaurant van het jaar: Toscanini in Amsterdam
  • Aziatisch restaurant van het jaar: Amber Garden in Amstelveen
  • Terras van het jaar: Noble Kitchen in Cromvoirt
  • Ambachtsman van het jaar: Erik van Loo van Parkheuvel in Rotterdam
  • New Chef on the Block: Demian Parasmo van Konijnenvoer in Arnhem
  • De ontdekking van het jaar: De Lepelaar in Jisp
  • Plezier van het jaar: Euro Pizza in Amsterdam
  • Cocktailbar van het jaar: Flying Dutchmen Cocktails in Amsterdam 
  • Wijnkaart van het jaar: Bougainville in Amsterdam
  • Sommelier van het jaar: Tessa van de Wouw van Inter Scaldes in Kruiningen
  • De hoogste nieuwkomer van het jaar: Demain in Cadzand-Bad
  • Best Dutch Chef Abroad: Jim Ophorst van PRU, Phuket, Thailand
  • Lifetime achievement award: Jonnie en Thérèse Boer van De Librije in Zwolle
  • Gastvrouw van het jaar: Mandy Kwekkeboom-Overbeek van Joann in Enschede
  • Jonge topchef van het jaar: Marco Helsloot van Merlet in Schoorl
  • Topchef van het jaar: Joris Bijdendijk van Rijks® en Wils in Amsterdam

'Zoveel inspirerende mensen en bedrijven’

KHN-voorzitter Marijke Vuik: “De lancering van de Gault&Millau Gids en de jaarlijkse awardceremonie was een groot succes. Een prachtig evenement in het hart van het land, waar de gevestigde namen en aanstormend talent samenkomen. Fantastisch om zoveel inspirerende mensen en bedrijven in het zonnetje te zetten. Ik hoop dat we met alle persoonlijke verhalen ook nieuwe generaties mogen inspireren voor dit mooie vak.

Werken in de horeca doe je vanuit passie. Ondanks de uitdagingen die het soms met zich meebrengt, biedt ons vak ook volop kansen. De horeca verbindt en de Gault&Millau was weer een prachtig voorbeeld daarvan. Laten we samen blijven bouwen aan een mooie, toekomstbestendige sector. Van harte gefeliciteerd aan alle winnaars!”

Gault&Millau gidslancering

Tijdens de uitreiking van de awards vond ook de lancering van de nieuwste Gault&Millau-gids plaats. Wil je weten waar je terechtkunt voor lekker eten, een goed glas wijn of een fancy cocktail, de beste wijnkaart en uitmuntende gastvrijheid? In deze gids staan de beste restaurants van Nederland, beoordeeld volgens het Gault&Millau puntensysteem. Meer informatie over de gidslancering en awardceremonie vind je hier: Dit zijn de winnaars van de Gault&Millau Awards 2025 in Nederland.

Direct advies nodig?

We zijn ma t/m vr van 9.30 tot 16.00 uur telefonisch bereikbaar op 0348 48 94 89. Je kunt ook mailen naar info@khn.nl of je vraag stellen via het contactformulier.

Liever uitgebreider en persoonlijk contact? Maak dan een afspraak voor een online adviesgesprek via dit formulier.

Contactgegevens