Gisteren vond het gesprek plaats tussen KHN en staatssecretaris Mona Keijzer over het noodfonds & perspectief voor de horeca. De uitkomst hiervan was zeer teleurstellend.

Na Kamervragen in het debat van vorige week, was er een opening geboden door de minister-president Rutte om met KHN in gesprek te gaan over financiële steunmaatregelen en mogelijk een specifiek sectorpakket. Dit bovenop de inspanningen voor seizoensregelingen (strandtenten en recreatie) en specifieke gaten in de huidige steunmaatregelen. KHN heeft een uitgebreid en concreet noodplan voor de horeca neergelegd bij de minister en staatssecretaris van Economische Zaken en Klimaat (EZK). Onze inzet en verwachting was om concrete toezeggingen te ontvangen, echter daarvan was helaas géén sprake.

We voelen ons in de steek gelaten door het kabinet dat zegt ondernemers te willen helpen, maar dit gesprek heeft pijnlijk duidelijk gemaakt dat daar op korte termijn niets van terechtkomt. Robèr Willemsen, voorzitter KHN: "Wij hebben niks aan het tonen van begrip. We kregen begrip voor onze situatie, maar geen concrete oplossingen. Wij vragen nu al langer om een beter compensatiepakket en we vragen perspectief voor onze ondernemers. En beiden bleven gisteren concreet uit. Wij hebben niks aan eromheen draaien, wij willen concrete toezeggingen!"

Vervolgstappen

Aangezien de horeca redden chefsache is, heeft KHN de minister-president gevraagd om binnen een week nog met ons in gesprek te gaan, omdat de urgentie van de nood in de sector blijkbaar niet doordringt. KHN beraadt zich op vervolgstappen maar wil dat af laten hangen van het gesprek met de minister-president.

Direct advies nodig?

We zijn ma t/m vr van 9.30 tot 16.00 uur telefonisch bereikbaar op 0348 48 94 89. Je kunt ook mailen naar info@khn.nl of je vraag stellen via het contactformulier.

Liever uitgebreider en persoonlijk contact? Maak dan een afspraak voor een online adviesgesprek via dit formulier.

Contactgegevens