Ondernemer en chef-kok Jasper van de Vin (24) sleepte met zijn Restaurant Graffiti in Heerlen de titel ‘Jonge horecaondernemer van Limburg’ binnen. Hij werd bekroond voor zijn bijdrage aan de Limburgse gastronomie. Van de Vin vindt het een eer. KHN vroeg hem het hemd van het lijf. Foto: Guy Houben.

Wat is je geheim?

“Altijd het beste voor je gasten willen neerzetten en nooit besparen op kwaliteit. Wij durven bijna geen nee te zeggen tegen gasten. Het is ook zorgen dat je er áltijd bent. Als de gast iets vraagt en het is mogelijk om te maken, dan doen we dat. De gast is altijd koning en nee bestaat dus bijna niet.”

‘Een nieuw restaurant, omdat we het nodig vinden’ zeg je over Graffiti, waarom?

“Hier in Heerlen zijn heel veel leuke en goede restaurants, maar een restaurant waar je het liefste thuiskomt miste ik. Als je bij ons binnenloopt dan voelt het gezellig, er hangt veel kunst aan de muur en het is een beetje industrieel maar ook warm. Dat thuisgevoel wilde ik graag, samen met goede kwaliteit eten en eerlijke prijzen. Waar wij als team zorgen voor een fantastische avond.”

Je hebt de titel op zak, wat zijn je plannen met Restaurant Graffiti?

“Het strijden voor een Michelin-ster is zeker iets waar we voor gaan, maar het belangrijkste is nu dat we er zijn voor de gasten. Ook als ze thuis zitten, zorgen we ervoor dat we ze daar nog kunnen verwennen. Over het komende jaar durf ik nog niks te zeggen. Voor nu wil ik heel graag een eerste kerstmis draaien met een open restaurant en me dan pas richten op volgend jaar.”

Het is een turbulente tijd sinds je opening in 2019…

“Ja, we draaiden nog geen jaar en toen moesten we de deuren al sluiten. Maar elke keer als er restricties wegvallen zitten we volgeboekt. De gasten zijn er voor ons, dus dat doen we ook terug. Daarom proberen we ook bij de gasten thuis een beleving te creëren. We gaan nu ook meteen weer over op delivery.”

Als je eenmaal een leuk team hebt, dan ga je nooit meer de horeca uit.

Wat zou je willen zeggen tegen toekomstige koks die twijfelen over de horeca?

“Laat je niet tegenhouden. Het is een vak waar je passie, hobby en creativiteit in kwijt kunt. Als je eenmaal een leuk team hebt, dan ga je nooit meer de horeca uit. Het is samenwerken met een familieteam. Het maakt niet uit welke opleiding je doet, wat je achtergrond is of welke taal je spreekt, iedereen is welkom in de horeca. Als jij je goed laat zien, dan kun je de beste worden.”

Heb je een droom?

“Over tien jaar zou ik er graag één of twee restaurants bij hebben. En natuurlijk hoop ik dat we die Michelin-ster mogen krijgen. Als je van je hobby je werk kunt maken, dan heb je een droombaan. Als je plezier hebt, dan blijf je doen wat je leuk vindt en stopt dat ook nooit. Deze titel is een heel groot compliment voor mij na het afgelopen jaar. Het is een bekroning op het werk dat je neerzet. Een bekroning op je hobby.”

Direct advies nodig?

We zijn ma t/m vr van 9.30 tot 16.00 uur telefonisch bereikbaar op 0348 48 94 89. Je kunt ook mailen naar info@khn.nl of je vraag stellen via het contactformulier.

Liever uitgebreider en persoonlijk contact? Maak dan een afspraak voor een online adviesgesprek via dit formulier.

Contactgegevens