De Ledenraad van Koninklijke Horeca Nederland (KHN) heeft per 29 september 2020 horecaondernemer Merijn Jansma gekozen tot het nieuwe Landelijk Bestuurslid van de vereniging. Hij volgt hotelier Agnes Holtjer op die haar maximale zittingsduur van twee maal drie jaar als bestuurslid heeft bereikt. Agnes blijft aan tot medio december zodat Merijn de tijd heeft om ingewerkt te raken. Dit betekent dat het Landelijk Bestuur tijdelijk uit vijf personen bestaat. De Ledenraad is het hoogste orgaan van de vereniging en bestaat uit vertegenwoordigers van alle regio’s binnen KHN.

Horecaondernemer met ambitie

Merijn Jansma is eigenaar van pannenkoekenrestaurant ‘In den Gloeiende Gerrit’ en restaurant ‘In den Gloeiende Gerrit’, beide gelegen in Hoogland (Amersfoort). Merijn is een enthousiaste horecaondernemer en zeer ervaren bestuurder met een grote passie voor de branche. Van 2008 tot 2013 was Merijn bestuurslid voor de Vereniging Erkende Pannenkoekenrestaurants en sinds 2011 heeft hij zich als bestuurslid bij KHN onder andere ingezet voor de sector restaurants, het beroepsonderwijs en de afdeling Amersfoort. Sinds 2015 is hij bestuurslid voor KHN Midden Nederland.

Door zijn ervaring als ondernemer en bestuurder onderkent hij dat de branche op dit moment voor grote uitdagingen staat. Met een sterke visie, een positief kritische houding en verbindende kwaliteiten verwacht de voordrachtcommissie dat Merijn een goede aanvulling zal vormen op de overige leden van het Landelijk Bestuur.

Merijn Jansma: “Ik ervaar dit als een extreem uitdagende tijd. KHN kan voor de leden nu echt het verschil maken. Onze gastvrijheid zal ons er uiteindelijk weer bovenop helpen; voor elkaar en met elkaar!”

Goed werkgeverschap, eerlijk speelveld, innovatie, toerisme en duurzaamheid

Merijn Jansma werd getriggerd door de speerpunten van KHN. "Goed werkgeverschap, eerlijk speelveld, innovatie, toerisme en duurzaamheid waren voor mij de trigger om mijzelf beschikbaar te stellen en blijven wat mij betreft ook recht overeind staan. De realiteit leert alleen dat we eerst met elkaar deze periode - zo goed en zo kwaad als het kan - moeten zien door te komen. Ik realiseer me dat ik er op een heftig moment in stap en zal me in eerste instantie volledig dienstbaar richting het Landelijk Bestuur opstellen en proberen te leveren wat er van me gevraagd wordt. Het moment van bezinning en weer vooruit kunnen kijken zal er zeker komen."

Juiste man

Merijn Jansma is door een voordrachtcommissie, met Ledenraadsleden en leden uit het Landelijk Bestuur, gekandideerd. Ledenraadslid en voorzitter van de voordrachtcommissie Dennis Boom: “Met Merijn hebben we de juiste man op het juiste moment voor de vereniging gevonden; het is een echte verbinder die gemakkelijk aansluiting vindt bij onze leden in al hun verscheidenheid. En het is bovendien een hele fijne man om mee samen te werken! Met zijn enthousiasme en passie voor de branche wil hij – zeker gezien de uitdagende periode waarin we nu zitten - een belangrijke bijdrage leveren aan een toekomstbestendige horecabranche. De Ledenraad is dan ook erg trots dat we vanuit KHN een nieuw Landelijk Bestuurslid hebben kunnen benoemen. Merijn Jansma zet zich als bestuurslid al sinds 2011 in voor KHN en heeft sindsdien een belangrijke bijdrage geleverd aan onze vereniging. We kijken ernaar uit om met Merijn samen te werken in deze nieuwe rol en zien de toekomst met hem als Landelijk Bestuurslid vol vertrouwen tegemoet.”

De vereniging Koninklijke Horeca Nederland

Koninklijke Horeca Nederland (KHN) is dé branchevereniging voor de horeca. Met ruim 240 afdelingen door heel Nederland vertegenwoordigen wij bijna 20.000 horecaondernemers met ruim 427.000 medewerkers. Wij maken ons sterk voor een professionele en toekomstbestendige horeca. Onze leden ondersteunen wij met service, lobby, advies, informatie & inspiratie en ledenvoordelen. De vereniging wordt aangestuurd door 4 (tijdelijk 5) merendeels horecaondernemers in het Landelijk bestuur en 16 horecaondernemers in de Ledenraad. De Ledenraad komt jaarlijks vier keer per jaar bij elkaar om lopende zaken te bespreken en de strategie van de vereniging KHN met elkaar te bepalen. De medewerkers van het bedrijf voeren de lopende zaken en gekozen strategie uit onder aanvoering van de directeur.

Lees ook

Direct advies nodig?

We zijn ma t/m vr van 9.30 tot 16.00 uur telefonisch bereikbaar op 0348 48 94 89. Je kunt ook mailen naar info@khn.nl of je vraag stellen via het contactformulier.

Liever uitgebreider en persoonlijk contact? Maak dan een afspraak voor een online adviesgesprek via dit formulier.

Contactgegevens