Op 9 en 10 mei brachten Landelijk bestuurslid Saskia Geraeds en KHN-directeur Dirk Beljaarts een bezoek aan de West-Friesland. Zij bezochten verschillende horecabedrijven en spraken over lokale en landelijke zaken. Er werd uitgebreid gespard met ondernemers, maar er was ook volop aandacht voor actualiteiten rondom thema’s als arbeidsmarkt, goed werkgeverschap, het corona herstelplan en de houding van de banken richting de horeca.

De dag werd afgetrapt bij de regiocommissie vergadering van de regio KHN Noord-Holland in Grand Café van Gaal in het AFAS Stadion. Hierna volgde een rondleiding bij een nieuwe KHN-lid: The Saint (in aanbouw) in Hoorn van Kevin van Leen, Judith Vijfvinkel en Frank Wiese. Aansluitend volgde een lunch bij Oranje Buiten van Arnoud.T. Ruiter (bestuurslid KHN Hoorn) en zijn partner Masjenka Ruiter. Ook Arthur Helling, beoogd wethouder EZ in de gemeente Hoorn was daarbij aanwezig. Hier werd uitgebreid teruggeblikt op corona, maar er was daarnaast ook aandacht voor blurring en de regels rondom de verruiming van de terrassen.

Enkhuizen en Medemblik
In het prachtige gemeentehuis werden Saskia en Dirk ontvangen door Eduard van Zuijlen (burgemeester van Enkhuizen), Thomas De Boer (voorzitter KHN Enkhuizen) en bestuurslid Lajos Van Wely. De burgemeester vertelde met trots over het ontstaan van Enkhuizen. Het bezoek aan Enkhuizen werd afgesloten met een rondvaart met schipper Gerrit Post, oud horecaondernemer van De Mastenbar in Enkhuizen. Vervolgens stond er een bezoek en rondleiding bij Lodge 61 van KHN-lid Inge Kuyt op de agenda. Ook burgemeester Frank Streng van gemeente Medemblik en Frank Bot en Peter Venema (beide bestuursleden van KHN Medemblik) waren aanwezig. De dag werd afgesloten met een korte wandeling langs kasteel Radboud en door de haven van Medemblik. Aansluitend genoten de gasten van een culinair diner in Hotel Medemblik van KHN-bestuurslid Frank Bakker.

Café De Paus
Dag twee ging vroeg van start bij Café de Paus in Lutjebroek. Eigenaar John Kok (en broers Nico en René) zorgden daar voor koffie en een lokale lekkernij. Vanuit het bestuur van de afdeling KHN West-Friesland waren Amanda Khalil, Perry Meinen en Elle Mol aanwezig. Na een uitleg over het ontstaan van Café de Paus werd er gesproken over de krapte op de arbeidsmarkt en werd er teruggeblikt op de afgelopen tweeëneenhalf jaar. Ook vond er een prettig gesprek plaats met burgemeester Ronald Wortelboer van de gemeente Stede Broec. Café de Paus heeft in de coronatijd en tijdens de lockdowns niet stil gezeten; ze hebben zelfs flink verbouwd. Vol trots werden de gasten in het proces meegenomen.

Een bezoek aan Café ’t Centrum in de Weere
Het werkbezoek werd afgesloten met een heerlijke lunch bij Café ’t Centrum in de Weere van (en met) Richard, Anja en Brian op ‘t Veld. Ook hier werd teruggeblikt op coronaperiode, maar vooral ook positief vooruit gekeken. Tijdens het afscheidswoordje van Perry Meinen werden Saskia en Dirk bedankt voor hun komst naar West-Friesland, voor hun luisterend oor en voor de lobby-inzet van KHN. Als bedankje kregen beiden een mand vol West-Friese lekkernijen.

Dirk sloot zijn werkbezoek af met de woorden dat hij de “enorme positiviteit van de KHN-leden in West-Friesland en hun speerpunten/huiswerk” mee terugneemt naar KHN. Een positieve afsluiter en een werkbezoek dat voor herhaling vatbaar is.

Direct advies nodig?

We zijn ma t/m vr van 9.30 tot 16.00 uur telefonisch bereikbaar op 0348 48 94 89. Je kunt ook mailen naar info@khn.nl of je vraag stellen via het contactformulier.

Liever uitgebreider en persoonlijk contact? Maak dan een afspraak voor een online adviesgesprek via dit formulier.

Contactgegevens