Traditiegetrouw wordt ook dit jaar de verjaardag van Zijne Majesteit de Koning voorafgegaan door de lintjesregen, op vrijdag 24 april. Op deze dag ontvangen burgers die zich bijzonder verdienstelijk hebben gemaakt voor de Nederlandse samenleving een Koninklijke onderscheiding. Door het coronavirus heeft de lintjesregen dit jaar een ander karakter en ontvangen de decorandi vrijdag telefonisch bericht van hun burgemeester. Onder de decorandi zijn ook enkele leden van Koninklijke Horeca Nederland (KHN). KHN feliciteert hen van harte met hun verdiende onderscheiding. We zijn er trots op dat zij behoren tot onze vereniging!

Roberto Payer (Hilton Amsterdam en Waldorf Astoria Amsterdam) – Officier in de Orde van Oranje-Nassau

Roberto Payer heeft een belangrijke rol gespeeld in de professionalisering van de hotellerie in Amsterdam. Gestart in de front office van Hilton Schiphol en na diverse functies als GM bij Hilton Amsterdam en Waldorf Astoria. Hij heeft in diverse overlegorganen van de stad meegewerkt aan de promotie van de stad Amsterdam als bestemming, zowel zakelijk als toeristisch. Zo is hij sinds 2008 bestuurlijk actief bij Het Chocolade Festival Chocoa, een festival gericht op het naar de stad halen van meer (verblijfs) toeristen.

Mede door zijn inspanningen is de stad nu een belangrijke zakelijke en toeristische bestemming met hotels van een hoog niveau. Naast vele gasten zijn er ook honderden medewerkers opgeleid in de hotels waaraan hij leiding geeft en heeft gegeven.

Jan Janvier (erelid van KHN) – Ridder in de Orde van Oranje Nassau

Jan Janvier uit Maastricht was vanaf de jaren ‘70 actief in de horeca. Wij kennen hem als een innovatief en gedreven horecaondernemer die zich met overgave inzette voor een succesvolle horeca. Als ondernemer van destijds restaurant Panaché aan het Vrijthof te Maastricht was hij de personificatie van gastvrijheid.

Hij vervulde binnen KHN diverse bestuursfuncties. Zo was hij in de jaren ‘80 en ’90 voorzitter van de Afdeling Maastricht & Heuvelland, voorzitter van KHN regio Zuid-Limburg, Ledenraadslid en voorzitter van de toenmalige landelijke sector Restaurants van KHN. Maar ook daarbuiten was hij maatschappelijk actief, met name in regio Maastricht e.o.

Hij was binnen de horeca mede-initiatiefnemer van het bedrijfstakbepalende project “Keuken van de Toekomst”, waarin ontkoppeld koken werd geïntroduceerd in de horeca. Ook nu nog voelt hij zich als erelid verbonden met onze vereniging en staat hij altijd klaar als er een beroep op hem wordt gedaan.

Sandra Chedi – Amstel Botel, Amsterdam - Ridder in de Orde van Oranje-Nassau

Sandra Chedi uit Amsterdam is sinds 2002 eigenaar van het Amstel Botel, waarmee zij een impuls gaf aan het budgettoerisme in Amsterdam. Tevens zorgde ze met het Opvanghotel Ruysdael voor opvang voor daklozen die op de wachtlijst stonden voor plaatsing elders in de stad. In 2012 richtte ze de Stichting WOW Amsterdam op, een budgethostel, cultureel centrum en tijdelijk verblijf voor kunstenaars, daklozen en alleenstaande moeders. Daarnaast was/is ze als vrijwilliger betrokken bij initiatieven als de Stichting Bijlmer Bomentuin, het fondsenwervingsproject StreetSmart ten behoeve van dak- en thuisloze gezinnen, de Openbare Bibliotheek Amsterdam, de Stichting My Red Light (een bordeel waar de sekswerkers zelfstandig opereren) en Stichting De Zaanse Schans.

Stephan Hoogervorst - Prominent Inn Hotel Blauwe Gans, Noordwijk – Ridder in de Orde van Oranje Nassau

De heer Hoogervorst was van 2004 tot 2014 lid en voorzitter van de afdeling Noordwijk. Hij heeft zich vol ingezet voor de samenwerking tussen deze afdeling en de Noordwijkse Ondernemersvereniging (NOV). Mede dankzij hem werd KHN Noordwijk één van de founding partners van Noordwijk Marketing. Stephan Hoogervorst heeft een belangrijke bijdrage geleverd aan de economische- en toeristische ontwikkeling van Noordwijk.

Raymond Soons, ’t Weverke in Schimmert – Lid in de Orde van Oranje Nassau

Raymond Soons is penningmeester van de Stichting Jeugdraad Schimmert en sinds 1987 voorzitter van Jong Nederland, waar hij daarvoor al actief was als leider. Tevens heeft hij zich jarenlang ingezet voor de belangen van de lokale horeca ondernemers als bestuurslid van KHN.

Ad Molenaar van Café Bar Marlène te Heerhugowaard – Lid in de Orde van Oranje Nassau

De heer Moolenaar is sinds 1988 voorzitter van de zaalvoetbalvereniging FC Marlène. Onder zijn leiding groeide deze voetbalvereniging van een kleine caféclub uit tot een bekende vereniging die sinds 2002 uitkomt op het hoogste landelijke niveau. Ook organiseert hij sinds 2000 de plaatselijke Vrijmarkt op Koningsdag.

Ingrid Nijkamp van Lunchroom en Bakkerij Nijkamp te Holten – Lid in de Orde van Oranje Nassau

In Holten kent iedereen Ingrid Nijkamp. Bij vele Holtense activiteiten en evenementen is zij actief betrokken. Sinds 1982 is zij actief lid van het Echte Bakkers Gilde, waar zij de drijvende kracht is achter de regionale en landelijke publiciteit van het Gilde. In 2010 was ze mede-oprichter en nu nog altijd bestuurslid/vrijwilliger van de Stichting Avondvierdaagse Holten. Vanaf 1998 is zij algemeen bestuurslid van de Holtense Handels Vereniging HHV, waar ze intensief betrokken is bij het reilen en zeilen van de HHV, maar ook vaak kartrekker is in de diverse subcommissies, zoals kerst, sint, Korenfestival, Koningsdag etc. Ingrid Nijkamp mag een ware ambassadrice voor het dorp Holten worden genoemd, zij zet zich met hart en ziel in voor de sociale cohesie in Holten.

Direct advies nodig?

We zijn ma t/m vr van 9.30 tot 16.00 uur telefonisch bereikbaar op 0348 48 94 89. Je kunt ook mailen naar info@khn.nl of je vraag stellen via het contactformulier.

Liever uitgebreider en persoonlijk contact? Maak dan een afspraak voor een online adviesgesprek via dit formulier.

Contactgegevens