Vanwege de aanhoudende daling in de ziekenhuizen en de teststraten wordt stap 3 van het openingsplan mogelijk vervroegd. Restaurants mogen dan vanaf 5 juni weer open. KHN wil dat de hele horeca binnen open gaat en blijft hier vol op inzetten tijdens de gesprekken met het kabinet deze week. Verder: Deze week komt het kabinet met een brief over de mogelijke voortzetting van het steunpakket vanaf 1 juli.

Kabinet overweegt eerder te versoepelen; restaurants mogelijk 5 juni weer open

De coronadeskundigen zijn optimistisch over de laatste ontwikkelingen, dus mogelijk wordt stap drie van het openingsplan naar voren gehaald en mogen restaurants vanaf 5 juni weer open. KHN pleitte eerder al voor 2 juni als ingangsdatum. Iedere verruiming is welkom, maar om écht het verschil te maken, moet de hele horeca open, ook binnen. Bij de definitieve besluitvorming is het volgens KHN belangrijk dat er geen onderscheid wordt gemaakt tussen ‘horeca voor uit eten’ en ‘overige horeca’. Alle horeca moet uiterlijk bij stap drie ook ‘binnen’ open kunnen. Deze week hebben we opnieuw volop een hotline met overheid om dit te bewerkstelligen en hier gaan we ook vol mee door.

Mogelijke voortzetting steunpakket vanaf 1 juli

In de loop van deze week wordt de brief verwacht waarin het kabinet uitspraken zal doen over een mogelijk vervolg op de financiële compensatie vanaf 1 juli. Ook zal het kabinet ingaan op de opgelopen schulden rondom uitgestelde belastingen en andere terug te betalen steun. De media heeft hier al eerder over bericht, maar de brief zelf zal pas echt duidelijkheid verschaffen. KHN zal vanzelfsprekend zo snel mogelijk een oordeel geven over de kabinetsplannen. KHN heeft ingezet op voortzetting en versteviging van de pakketten. Cruciaal is dat KHN de afgelopen periode met een pro-actief Corona Herstelplan ook heeft ingezet op een concreet plan voor ná corona. In dit plan heeft KHN beschreven wat er op de korte en middellange termijn nodig is om de horeca toekomstperspectief te bieden.

Zodra er meer bekend is over de versoepelingen en de ingangsdatum laten wij het weten. Ook als er meer informatie bekend is over de mogelijke voortzetting van het steunpakket vanaf 1 juli geven wij een update.

Direct advies nodig?

We zijn ma t/m vr van 9.30 tot 16.00 uur telefonisch bereikbaar op 0348 48 94 89. Je kunt ook mailen naar info@khn.nl of je vraag stellen via het contactformulier.

Liever uitgebreider en persoonlijk contact? Maak dan een afspraak voor een online adviesgesprek via dit formulier.

Contactgegevens