Het UWV heeft op 15 februari het loket voor de vierde aanvraagperiode van de NOW-regeling geopend. Ook kun je nu een aanvraag indienen voor de Tegemoetkoming Vaste Lasten (TVL) voor het eerste kwartaal van 2021. Waar moet je op letten? KHN geeft tips.

De loketten van UWV en RVO zijn sinds gisteren geopend. Ondernemers die door de coronacrisis zijn getroffen kunnen bij de loketten hun aanvragen indienen voor financiƫle steun van de overheid voor de periode januari tot en met maart.

Voorkom verkeerde verwachtingen

KHN raadt aan de toelichting bij de aanvragen vooraf goed door te nemen. Die toelichting gaat ook in op de berekening van voorschot en afrekening. Dat voorkomt verkeerde verwachtingen. Voor de verhoging van de TVL van maximaal 70% naar 85% geldt dat die nog niet direct kan worden doorgevoerd in het TVL- voorschot. Grote bedrijven of groepen van bedrijven die samen groot zijn kunnen op dit moment nog geen aanvraag doen.

Startende ondernemers

Voor starters wordt nog een aparte regeling uitgewerkt. Daarvoor kan pas in mei een aanvraag worden gedaan. Het inventariseren van schrijnende gevallen die voor de TVL-steun buiten de boot vallen is gestart. De verwachting is echter dat dit op hele korte termijn geen oplossing biedt. KHN heeft input geleverd op basis van de vele meldingen. Ook hier verwacht KHN pas eind maart een resultaat van de ambtelijke inventarisatie volgens de Kamerbreed aanvaarde motie.

Aanvragen NOW 4.0

Aanvragen van de NOW 4.0 kan via de site van het UWV.

Overzicht en verschillen NOW-perioden en voorwaarden voorschot-afrekening

Bekijk hier in een overzicht de verschillen van de NOW-perioden en -voorwaarden.

Aanvragen TVL

Aanvragen van de TVL kan via de site van het RVO.

Lees ook

Direct advies nodig?

We zijn ma t/m vr van 9.30 tot 16.00 uur telefonisch bereikbaar op 0348 48 94 89. Je kunt ook mailen naar info@khn.nl of je vraag stellen via het contactformulier.

Liever uitgebreider en persoonlijk contact? Maak dan een afspraak voor een online adviesgesprek via dit formulier.

Contactgegevens