Op dinsdag 12 oktober jl. heeft het bestuur van KHN Haarlem overleg gehad. Wat kwam er zoal ter sprake?

Herinrichting Keizerstraat, Barrevoetestraat en parkeervlakken Botermarkt

Er ligt een ontwerpnota voor de herinrichting van de Keizerstraat, Barrevoetestraat en de parkeervlakken van de Botermarkt. Dit heeft geleid tot ontwerpkeuzes welke zijn terug te zien in het Voorlopig Ontwerp (VO). Je kunt het hier nalezen; Verkeersmaatregelen Vijfhoek - Gemeente Haarlem.

Bestuursinvulling

Jan Mreijen van De Koning en De Roemer zal de komende tijd aansluiten bij de bestuursvergadering van KHN Haarlem om te kijken of hij een rol kan vervullen.

29 november Ledenvergadering

Op maandag 29 november organiseren we de Algemene Ledenvergadering vanaf 15.00 uur op een interessante locatie. Je ontvangt binnenkort de uitnodiging, maar zet alvast in je agenda!

Nieuws vanuit Centrum Management Group Haarlem

CMG wil graag evenementen organiseren de komende tijd om op deze manier de reuring in de stad te krijgen. Zo staat de organisatie van diverse bierwandeltochten in de planning. Daarnaast bestaat Haarlem binnenkort 75 jaar vanaf 23 november. Ook de kerstmarkt gaat vooralsnog door van 11 t/m 13 december.

Ook wordt er gewerkt aan een écht terugkerend Haarlems evenement, naar het bijvoorbeeld van Leids ontzet. Haarlem heeft een geschiedenis met de belegering van 8 maanden. Dit wordt gebruikt als 8-daags evenement, waarin de culturele sector, horeca en ook scholen betrokken worden. Wanneer dit plaats gaat vinden en de concrete plannen wordt binnenkort duidelijk.

Camera’s binnenstad

Er zijn camera’s aangebracht in de binnenstad om het aantal bezoekers in kaart te brengen. Deze camera’s voldoen echter niet aan de wensen, vandaar dat er een aanpassing nodig is om slimme camera’s te plaatsen. BIZ Haarlem is hiermee bezig.

Extra budget handhaving

De gemeente heeft extra budget ontvangen vanuit het Rijk om de handhaving van de Corona maatregelen meer kracht bij te zetten. De burgemeester heeft gevraagd hoe dit het beste ingevuld kan worden. KHN Haarlem wil voorstellen dat elke horecaondernemer een factuur in kan dienen om aanspraak te maken voor dit budget ter ondersteuning van de controle. We komen hierop terug.

Initiatieven voor gemeente

Naast het bovenstaande extra budget, hoort de gemeente graag of er ideeën voor initiatieven zijn om de ondernemers op gang te helpen. Heb je ideeën herover? Laat het ons weten via haarlem@khn.nl.

Gemeenteraadsverkiezingen

In de zomer hebben we een brief gestuurd aan de politieke partijen met onze standpunten. Ondertussen spreken we de partijen individueel om onze speerpunten kracht bij te zetten. Daarnaast willen we in januari of februari een debatavond organiseren.

Gesprek Burgemeester 22 september

Op 22 september heeft KHN Haarlem een overleg geïnitieerd met burgemeester Wienen over de coronamaatregelen die op 25 september in zijn gegaan. Ondernemers konden hier digitaal op aansluiten om vragen te stellen. Het was een prettig gesprek die door de ondernemers goed ontvangen is.


Het laatste nieuws rondom corona vind je hier:

Volgende bestuursvergadering

Op dinsdag 9 november vergadert het bestuur weer. Heb je onderwerpen of vragen die je per mail wil stellen zodat we het kunnen meenemen in de vergadering, laat het ons weten via haarlem@khn.nl.

Heb je de Facebook van KHN Haarlem al geliked? Zegt het voort!

Op www.khn.nl/haarlem volg je het laatste nieuws vanuit KHN Haarlem.

Direct advies nodig?

We zijn ma t/m vr van 9.30 tot 16.00 uur telefonisch bereikbaar op 0348 48 94 89. Je kunt ook mailen naar info@khn.nl of je vraag stellen via het contactformulier.

Liever uitgebreider en persoonlijk contact? Maak dan een afspraak voor een online adviesgesprek via dit formulier.

Contactgegevens