In het kader van ‘Leven Lang Ontwikkelen’ biedt KHN in samenwerking met SVH vanaf 15 januari online e-learning modules aan, exclusief voor leden van KHN: khn.nl/elearning. Met deze modules kunnen leden én medewerkers laagdrempelig hun kennis en vaardigheden aanscherpen. Met deze samenwerking maken KHN en SVH zich hard voor een professionele en toekomstbestendige horecabranche en hopen zij medewerkers langer aan de branche te kunnen binden.

SVH is in de horeca een bekende naam als het gaat om het aanbod van online en offline leermiddelen. Veel opleiders maken hier gebruik van. Hun studenten en cursisten krijgen als onderdeel van de opleiding die zij volgen toegang tot het betreffende online lesmateriaal.

Op de site van KHN wordt deze digitale content vanaf 14 januari los aangeboden. Dat betekent dat ondernemers en hun medewerkers vrij kunnen ‘shoppen’ in het aanbod en heel gericht aan hun ontwikkeling kunnen werken zonder dat daar verder verplichtingen aan vast zitten. KHN adviseert ondernemers wel om hun mensen hierbij waar nodig te begeleiden. Wie een volledige beroepsopleiding wil volgen, zal er waarschijnlijk voor kiezen om zich in te schrijven bij een opleidingsinstelling. Leden én medewerkers die het wel helemaal zelf willen doen maar toch een erkend certificaat of diploma willen hebben, kunnen na zelfstudie een examen aanvragen bij SVH die branche-examens afneemt. Alle online content maakt onderdeel uit van erkende SVH brancheopleidingen. KHN gaat niet zelf opleiden.

”SVH is verheugd over de samenwerking met KHN”, aldus Ricardo Eshuis, directeur SVH. “De e-learning modules vormen desgewenst een opstap naar de SVH-branchediploma’s die van grote waarde zijn in de arbeidsmarkt. Door de samenwerking met KHN kunnen veel medewerkers en ondernemers kennismaken met mogelijkheden om de prestaties op de werkvloer te verbeteren en wordt het volgen van erkende brancheopleidingen gestimuleerd.”

Pilot eerste helft 2020
KHN en SVH starten de eerste maanden van 2020 met een pilot. Dat betekent dat vooralsnog een selectie is gemaakt van modules die als eerste worden aangeboden. Bij de lancering van de e-learning modules is het aanbod al zeer breed: van inwerkmodules voor de bediening (met bijvoorbeeld instructiefilms draagtechnieken en poleren) tot bier, koffie, wijn, cocktails en gedistilleerd. En ook op het gebied van personeelszaken en financiën zijn er modules beschikbaar. Bij succes wordt het moduleaanbod verder uitgebreid.

Exclusief voor KHN-leden en medewerkers van leden
Via de site van KHN krijgen uitsluitend KHN-leden toegang tot een webshop waar de modules kunnen worden aangeschaft. De aanschaf van een module is laagdrempelig: voor enkele euro’s per deelnemer per maand kan al een licentie voor een kleine module worden aangeschaft.

KHN zet in op ‘Leven Lang Ontwikkelen’
Voor KHN is deze samenwerking een logisch antwoord op ontwikkelingen in de horeca arbeidsmarkt. KHN-voorzitter Robèr Willemsen: “Leven Lang Ontwikkelen wordt steeds belangrijker. De vraag naar goede mensen binnen de horeca neemt de komende jaren verder toe en de gediplomeerde uitstroom uit het horecaberoepsonderwijs houdt daarmee geen gelijke tred. Kennis raakt in de snel veranderende samenleving snel verouderd en als we mensen langer willen vasthouden, moeten we ze ontwikkelperspectief bieden. Het zijn allemaal redenen om leren voor én door werkenden hoog op de agenda te zetten. KHN wil met haar platform dé toegang bieden tot kwalitatief leren.“

Ga direct naar KHN e-learning en bekijk modules in de webshop

Direct advies nodig?

We zijn ma t/m vr van 9.30 tot 16.00 uur telefonisch bereikbaar op 0348 48 94 89. Je kunt ook mailen naar info@khn.nl of je vraag stellen via het contactformulier.

Liever uitgebreider en persoonlijk contact? Maak dan een afspraak voor een online adviesgesprek via dit formulier.

Contactgegevens