Het is dag zeven van de hittegolf en de deadline voor het inleveren van de column is akelig dichtbij. En in deze tropische temperaturen is het misschien gek om alvast na te denken over de herfst- en wintermaanden. Maar die herfst staat echt al over minder dan veertig dagen voor de deur. En het herfst/winterterras wordt dit jaar voor velen belangrijker dan ooit gezien de beperkingen die hoogstwaarschijnlijk voor binnen nog wel even zullen gelden. Een deel van u zal er helaas geen of nauwelijks profijt van kunnen hebben en op zoek moeten naar andere mogelijkheden om de donkere maanden door te komen. De ondernemers die nu al gebruikmaken van de extra buitenruimte zien wellicht meer mogelijkheden.


Allereerst moeten we hopen dat de lokale overheden in ons land het echt zo goed voor hebben met de horeca en we de medewerking krijgen die we op veel plekken in de zomer hebben gekregen. We zijn namelijk weer op zoek naar ruimte, maar ook naar het comfortabel maken van die ruimtes in de koudere periode. Zaken die 'vroeger’ op een nee stuitten zoals tenten, bouwwerken, buitenverwarming etcetera, hebben we nu heel hard nodig. Zodat we genoeg capaciteit hebben om gasten op een comfortabele en veilige manier te ontvangen en met de mogelijkheid om voldoende omzet te maken om onze mensen aan het werk te houden. De komende maanden zullen we in goed overleg met overheden, bewoners en collega’s samen tot iets moois en werkbaars kunnen en moeten komen. Ervan uitgaande dat we dit voor elkaar gaan krijgen, is het vervolgens tijd om te mijmeren over hoe dit er dan uit komt te zien. De warmte van zo’n comfortabele blokhut met een comfortabel houtvuur. Van de nattigheid en de kou dat heerlijke warme en comfortabele etablissement binnenvallen voor dat heerlijke bockbiertje, die bourgondische rode wijn, die heerlijke stoofschotel… Eerlijk, ik kan niet wachten!

Ga vooral met uw lokale bestuurders en overheden aan de slag om mogelijkheden te creëren en zorg samen met uw team weer voor positieve energie door plannen te maken voor de komende maanden! Voor nu blijven wij vol strijden voor een werkbare horeca met perspectief, ventilatieplannen en andere voorwaarden om de nu nog dichte zaken zo snel mogelijk open te krijgen!

Gastvrije groeten,

Robèr

Direct advies nodig?

We zijn ma t/m vr van 9.30 tot 16.00 uur telefonisch bereikbaar op 0348 48 94 89. Je kunt ook mailen naar info@khn.nl of je vraag stellen via het contactformulier.

Liever uitgebreider en persoonlijk contact? Maak dan een afspraak voor een online adviesgesprek via dit formulier.

Contactgegevens