Op dinsdag 25 januari jl. heeft het bestuur van KHN Velsen de bestuursvergadering online gehouden.

Wat kwam er zoal ter sprake?

Verruiming terrassen tot oktober

Gemeente Velsen heeft in een brief kenbaar gemaakt de extra verruiming van de terrassen toe te staan tot 1 oktober 2022.

Herstelplan na corona

KHN Velsen zal de gemeente Velsen vragen mee te werken aan diverse opties voor een herstelplan na corona. Te denken valt aan bijvoorbeeld het makkelijker krijgen van vergunningen en het handhaven van de verruimde terrassen ook na 1 oktober 2022. Heb je punten die wij hierin kunnen meenemen? Laat het ons weten via velsen@khn.nl.

Structureel overleg gemeente Velsen

KHN Velsen heeft bij gemeente Velsen het verzoek neergelegd om een structureel overleg in te plannen met Jeroen Verwoort, wethouder Economische Zaken. Daarnaast zullen we ook het breed horecaoverleg plannen.

Horecastructuur onderzoek

Gemeente Velsen heeft een onderzoek uitgevoerd om het horecabeleid vorm te geven. Het eindrapport is inmiddels af en hebben we opgevraagd.

Schrijnende gevallen melden

Sinds de uitbraak van de coronacrisis kunnen ondernemers een beroep doen op verschillende steunregelingen, die de schade die zij buiten hun schuld ondervinden (deels) compenseren. Wij ontvangen regelmatig signalen dat ondernemers buiten de TVL vallen, terwijl ze wel schade lijden. Dat levert soms schrijnende situaties op. Wij hebben dit herhaaldelijk onder de aandacht gebracht van de politiek. Eind vorig jaar is er een motie met algemene stemmen aangenomen die de minister van Economische Zaken en Klimaat in ieder geval dwingt opnieuw te kijken naar schrijnende gevallen in de TVL in de periode 1 juli 2020 tot 30 september 2021. Om de omvang hiervan in beeld te brengen, vragen we dergelijke problemen te melden via schrijnendegevallen@khn.nl. Lees hier meer.

Het laatste nieuws rondom corona vind je hier:

Volgende bestuursvergadering

Op maandag 11 april vergadert het bestuur van KHN Velsen weer. Heb je punten die wij voor je mee kunnen nemen? Laat het ons weten via velsen@khn.nl.

Heb je de Facebook van KHN Velsen al geliked? Zegt het voort!

Direct advies nodig?

We zijn ma t/m vr van 9.30 tot 16.00 uur telefonisch bereikbaar op 0348 48 94 89. Je kunt ook mailen naar info@khn.nl of je vraag stellen via het contactformulier.

Liever uitgebreider en persoonlijk contact? Maak dan een afspraak voor een online adviesgesprek via dit formulier.

Contactgegevens