Op woensdag 28 februari heeft het bestuur van KHN Velsen de bestuursvergadering gehouden bij Augusta hotel & brasserie in IJmuiden. Onderstaand de belangrijkste punten die zijn besproken.

Terugblik: overleg met wethouder en beleidsmedewerker gemeente

Aansluitend op de vorige vergadering hebben we overleg gehad met wethouder Bram Diepstraten en beleidsmedewerker Thijmen Röfekamp. Hieruit zijn vragen en actiepunten gekomen voor de gemeente. We stellen een mail op om deze bij de gemeente uit te zetten. Wil je teruglezen wat we in vorig overleg hebben besproken? Het verslag lees je hier.

Algemene ledenvergadering 2024

We zoeken een nieuwe insteek voor onze algemene ledenvergadering (ALV) om het boeiender te maken voor onze leden en de betrokkenheid te verhogen. Een van de ideeën die we enthousiast aan het verkennen zijn, is de mogelijkheid om samen te werken met een andere afdeling van KHN. Door onze krachten te bundelen verwachten we meer animo en kunnen we extra middelen vrijmaken om bijvoorbeeld een inspirerende spreker uit te nodigen.

We respecteren jouw kostbare tijd en willen zo veel mogelijk ruimte creëren voor interactie. Daarom proberen we het officiële gedeelte van de ALV zo efficiënt mogelijk in te richten, door bijvoorbeeld informatie en stukken die relevant zijn voor besluitvorming (en noodzakelijk voor een ALV) op voorhand digitaal te verstrekken.

Wil je deze bijeenkomst niet missen? Zet dan maandag 7 oktober (15.00 - 17.00 uur) vast met potlood in de agenda. De uitnodiging en meer informatie over het programma volgt.

Actualiseren beleidsplan KHN Velsen

We hebben het beleidsplan van KHN Velsen onder de loep genomen en zijn tot de conclusie gekomen dat het tijd is voor een update. De meeste speerpunten zijn nog steeds van kracht en relevant. Wel hebben we besloten om één van deze speerpunten: Eerlijk speelveld, te vervangen door een onderwerp dat weer actueel is: Regeldruk en lastenverlichting.

Nieuws KHN

Zwartboek regeldruk - Samen met VNO-NCW en MKB heeft KHN een Zwartboek regeldruk aangeboden aan de 2e kamer, met voorbeelden die laten zien dat de regeldruk volkomen is doorgeslagen en hier aandacht voor te vragen om dit te verminderen. Klik hier om meer te lezen.

Huurdersvariant huurcontract - De meeste huurcontracten zijn opgesteld vanuit de verhuurder en zijn vaak nadeliger voor de huurder. KHN heeft samen met andere branches een Huurdersvariant opgesteld, die meer in balans is en is te gebruiken voor (nieuwe) contractbesprekingen.

Uitnodiging Noord-Hollandse Horecabeurs - in het AFAS-stadion op 25 en 26 maart:
Tijdens de beurs vindt in de skybox de bestuurdersvergadering plaats voor alle bestuurders in Noord-Holland om 10.00 uur en zal beide dagen om 14.00 uur het KHN-vacatureplatform worden geïntroduceerd in de stand van KHN (C22).

Regio Inspiratie Bijeenkomst - Save the date: 21 mei, voor alle bestuurders in Noord-Holland. De uitnodiging volgt.

Binnenkort vindt de volgende bestuursvergadering plaats. Heb je punten die wij voor je op de agenda kunnen zetten? Laat het ons weten via velsen@khn.nl.

Heb je de Facebook van KHN Velsen al geliked? Zegt het voort!

Direct advies nodig?

We zijn ma t/m vr van 9.30 tot 16.00 uur telefonisch bereikbaar op 0348 48 94 89. Je kunt ook mailen naar info@khn.nl of je vraag stellen via het contactformulier.

Liever uitgebreider en persoonlijk contact? Maak dan een afspraak voor een online adviesgesprek via dit formulier.

Contactgegevens