Of je nou gaat voor een pilsener, weizen, IPA, of Bockbier, elk bier weet je te verrassen door zijn unieke smaak en brouwproces. Zo kan ik me de grote bockbierfeesten uit mijn tijd bij Heineken nog goed herinneren. We reden met de bokkenwagen door de stad om vaten uit te rijden en het glas te heffen met ondernemers en hun gasten. Ook Melief Bender heeft sinds vijf jaar haar eigen Melief Bock: het eerste bier van Brouwerij Noordt. Ik denk met veel plezier terug aan dat moment; een avond met Melief Bock en worst van Slagerij Haak. Hét perfecte begin van het herfstseizoen.

Een lekker bockbiertje is vanwege zijn rijke smaken in het najaar zeker op zijn plek. Al bieden andere seizoenbieren ook kansen waar horecaondernemers graag op inspelen. Zo zetten zij met prachtige bier/spijs combinaties of bierproeverijen met bijpassende happen een totaalbeleving neer voor de gast. Dit doe je natuurlijk op sfeervolle locaties met mooie winterterrassen. En daar is gelukkig in behoorlijk wat gemeenten opnieuw ruimte voor gecreëerd.

Vorig jaar schreef ik al dat een deel van onze branche nog steeds de spreekwoordelijke bok is en 13 maanden later is daar helaas nog steeds sprake van. Nu de wintertijd ingaat en het nog maanden duurt voordat de zomertijd weer wordt ingevoerd, kan ik dan ook niet wachten op een nieuw kabinet. Een kabinet dat kansen ziet, met ons vooruit wil kijken, die onze prachtige branche verder wil brengen en samen met ons toekomstbestendig wil maken én houden.

Laten we de komende periode onze rug rechten en met onze gasten en onze medewerkers zoveel mogelijk genieten van al het moois dat er op dit moment wél kan. Laten we bijdragen aan een veilige omgeving voor onze gasten en medewerkers en ook blijven vechten voor de ondernemers die het nog zo hard nodig hebben. En daarbij moeten we de solidariteit niet verliezen. Iets wat we deze winterperiode misschien wel meer dan ooit nodig hebben. Laat je inspireren door deze nieuwe editie.

Cheers!

Robèr Willemsen

Deze column werd oorspronkelijk gepubliceerd in Misset Horeca.

Direct advies nodig?

We zijn ma t/m vr van 9.30 tot 16.00 uur telefonisch bereikbaar op 0348 48 94 89. Je kunt ook mailen naar info@khn.nl of je vraag stellen via het contactformulier.

Liever uitgebreider en persoonlijk contact? Maak dan een afspraak voor een online adviesgesprek via dit formulier.

Contactgegevens