28 april was het éindelijk zover; na een lange tijd gingen de terrassen weer open. Maar de strikte coronamaatregelen doen ook meteen een beroep op jouw creativiteit. KHN maakte een rondje langs dé horecavakbladen om te kijken welke nieuwe trends zij zien. Is de smaak van de gast veranderd? Of blijft het koude pilsje nog altijd favoriet? Met dit artikel vol tips & tricks, kun jij vol nieuwe inspiratie aan het terrasseizoen beginnen.

Buiten is het nieuwe binnen

Denk goed na over jouw concept en zorg dat binnen overeenkomt met buiten. Volgens trendwatchers is buiten namelijk het nieuwe binnen. En nu je alleen (nog) met jouw terras open kan, is dit belangrijker dan ooit. Zorg er dus voor dat de eerste indruk klopt; uitnodigend meubilair, zonbescherming, beplanting, verlichting en terrasverwarming kunnen ervoor zorgen dat gasten graag nog wat langer op jouw terras vertoeven. Met een lekker glas wijn op links én een bitterbal op rechts natuurlijk.

Comfort en sfeer

In 2021 draait het op het terras allemaal om comfort en sfeer. Gasten willen zich graag op hun gemak voelen als ze op het terras zitten. Dus maak het knus, gezellig en geef je terras een look die warmte en rust uitstraalt. Kijk ook naar de stand van de zon. Met een goede kop koffie in het zonnetje zit een gast veel liever aan een tafel waaraan hij ook kan lunchen of de krant kan lezen. In de namiddag en avond blijven gasten nét wat langer zitten in een lekkere loungebank als ze daar met een koud biertje nog een paar zonnestralen kunnen meepakken.

Bied alternatieven

Is er een loungebank? Is er een cocktailbar? Kan ik lekker borrelen onder een heater? Allemaal vragen die veel gesteld worden door gasten. Maar niet elk terras heeft deze faciliteiten. Geen zorgen! Bied gewoon een alternatief! Geen heater? Zorg dan voor lekkere warme dekentjes. Kortom, bied een alternatief voor iets wat je zelf niet hebt en overtref de verwachting van jouw gast.

Coronaproof

Ondanks alle veiligheidsmaatregelen die horecaondernemers treffen, kunnen gasten het toch een beetje spannend vinden om zich aan die eerste lenteborrel op het terras te wagen. Deze zorgen kun je bij ze wegnemen door duidelijke communicatie. Denk aan een signalenkaart en desinfectiemiddelen bij binnenkomst, een duidelijke routing, eventuele kuchschermen en QR-codes voor een digitale bestelling. Ondanks dat de gasten er liever niet aan denken, zit die 1,5 meter afstand over het algemeen in ons systeem. Zorg ervoor dat je dit kan bieden. Geef gasten het gevoel dat je hun gezondheid en veiligheid voorop hebt staan. Dit zorgt ervoor dat gasten terugkomen.

Streetfood

Streetfood is populairder dan ooit. Kleine betaalbare gerechtjes, die je niet hoeft te delen (dus very coronaproof). Denk aan mini burgers, wraps, taco’s, pekingeend bao’s en duck pancakes met hoisin. Het liefst natuurlijk allemaal zelfgemaakt, bijvoorbeeld op de barbecue op het terras. Tafelbereiding kan coronatechnisch (nog) even niet, maar het is natuurlijk wel leuk om de chef in actie te zien.

Shake it baby!

De eerste zonnestralen lieten op 28 april weer wat licht schijnen op de terrassen. Tijd dus om die lekkere zomerdrankjes op tafel te toveren. Misset Horeca tipt Hard Seltzer als hét terrasdrankje van deze zomer. Samen met de laag alcoholische bieren en andere alcoholvrije alternatieven, kun je zorgen voor een verrassende smaakbeleving voor de gast. Tiki cocktails en de limoncello-tonic mogen ook absoluut niet ontbreken dit seizoen. Daarnaast kun je feestelijke bubbels, huisgemaakte limonades met vers fruit en kruiden en pre-batched cocktails inzetten om jouw terrasbeleving compleet te maken. Met een lekkere taco, een zelfgemaakte cheesecake of de oer-Hollandse bitterbal, gaan de gasten ongetwijfeld voor een tweede ronde.

Direct advies nodig?

We zijn ma t/m vr van 9.30 tot 16.00 uur telefonisch bereikbaar op 0348 48 94 89. Je kunt ook mailen naar info@khn.nl of je vraag stellen via het contactformulier.

Liever uitgebreider en persoonlijk contact? Maak dan een afspraak voor een online adviesgesprek via dit formulier.

Contactgegevens