Als jouw horecagelegenheid meer dan 50.000 kWh elektriciteit of meer dan 25.000 m³ aardgas (equivalent) verbruikt, krijg je te maken met de informatieplicht energiebesparing. Dit houdt in dat je alle energiebesparende maatregelen met een terugverdientijd van vijf jaar of minder uit moet voeren. Ook moet je hierover iedere vier jaar rapporteren. De deadline voor de rapportage is 1 december aanstaande.

Om je te helpen aan de energiebesparingsplicht te voldoen, is er het platform Duurzaam Energie Besparen (DEB) opgezet door MKB Nederland. DEB is op 2 oktober gestart met de campagne ‘Weet wat kan en wat moet’. Deze campagne helpt jou als ondernemer met de wettelijke verplichtingen op het gebied van energiebesparing. De deadline voor de rapportage is 1 december aanstaande.

De campagne bestaat o.a. uit een 30 minuten webinar waarin je in drie stappen wordt verteld hoe je aan de informatieplicht energiebesparing kunt voldoen. Meld je snel aan via deze website. Kies voor 24, 26 of 31 oktober of 8 november.