De unieke sfeer die je ervaart als je in de horeca werkt, vind je nergens anders. Daarom werkt Hannie Ottenhof, restaurantmanager bij Krelis, al 38 jaar met veel plezier in de branche. En ze verwacht nog wel even te blijven. “ De horeca is gewoon een geweldige branche om in te werken. Pas wanneer je erin zit, ervaar je hoe ontzettend leuk en verrassend veelzijdig het is.”

Hannie begon haar carrière in de mode, maar al snel ontdekte ze dat het haar niet gelukkig maakte en dat ze iets anders wilde: “Ik solliciteerde bij het restaurant tegenover mijn huis en werd meteen aangenomen. En ik vond het direct geweldig.” Ze behaalde de benodigde papieren en besloot elk jaar in een andere zaak te gaan werken om zoveel mogelijk ervaring op te doen. “Van sterrenrestaurants tot brasserieën: overal leerde ik iets nieuws.” Na 38 jaar in de branche te hebben gewerkt, deelt Hannie nu haar kennis met haar collega’s bij Krelis. Een prachtig gelegen restaurant in Uitgeest, waar ze al twee jaar werkzaam is als restaurantmanager.

Contact met gasten en collega’s


Het contact met gasten en collega’s is voor Hannie de belangrijkste drijfveer in haar werk. “Het mooiste aspect aan werken in de horeca is de interactie met mensen. Het is geweldig om waardering te krijgen van je gasten. Wanneer zij vertellen dat je hun avond hebt gemaakt, of als ze speciaal voor jou terugkomen. Dat geeft een bijzonder gevoel. Maar ik word ook heel blij wanneer ik zie hoe jonge collega’s groeien. Ik ben echt trots op alle mensen die hier werken.” Geen dag is hetzelfde en ook dat spreekt Hannie aan: “De taken zijn heel afwisselend. Naast het helpen van gasten stuur ik collega’s aan en controleer ik of de roosters nog up-to-date zijn. Maar ik doe ook de was en zorg dat alles er netjes uitziet. Daarnaast weet je aan het begin van de dag nooit wat er gaat gebeuren. En dat houdt het werk spannend en interessant.”

Een goede sfeer

Een van de aspecten die Krelis zo bijzonder maakt, is de open sfeer. “Wat zo leuk is aan Krelis, is de openheid onderling. Iedereen kan alles tegen elkaar zeggen. Je hoeft het niet altijd met elkaar eens te zijn, maar het is heel belangrijk dat er naar elkaar geluisterd wordt”, vertelt Hannie. En dat is een groot verschil met de beginjaren van haar horecacarrière. “Vroeger luisterde je gewoon naar de baas en deed je wat er gezegd werd. Tegenwoordig wordt er écht naar je geluisterd en krijgt je veel meer ruimte om het op jouw eigen manier te doen. Bij Krelis streven we naar een werkomgeving die voor iedereen werkbaar blijft. Als je op zaterdag wilt voetballen en daardoor niet kunt werken, is dat prima. Mensen denken dat je in de horeca alleen maar lange dagen maakt en weinig vrije tijd hebt, maar dat is echt niet meer zo. Het is een wereld van verschil in vergelijking met vroeger.”

Toekomstplannen


Hoe Hannie haar toekomst voor zich ziet? “Niek, de eigenaar van Krelis, zegt altijd dat ik hier tot mijn pensioen moet blijven. Ik hoop dat ik tegen die tijd nog dezelfde energie heb die ik nu heb. En mocht dat niet het geval zijn, is alles hier bespreekbaar. Als ik minder wil werken of kortere dagen wil maken, kan dat ook. Dus ja, ik verwacht hier nog wel even te blijven. De horeca is gewoon een geweldige branche om in te werken. Pas wanneer je erin zit, ervaar je hoe ontzettend leuk en verrassend veelzijdig het is.”

Direct advies nodig?

We zijn ma t/m vr van 9.30 tot 16.00 uur telefonisch bereikbaar op 0348 48 94 89. Je kunt ook mailen naar info@khn.nl of je vraag stellen via het contactformulier.

Liever uitgebreider en persoonlijk contact? Maak dan een afspraak voor een online adviesgesprek via dit formulier.

Contactgegevens