Met de komst van de nieuwe alcoholwet is het verplicht dat de verkoper een geborgde werkwijze opstelt om er zo voor te zorgen dat de alcohol enkel wordt geleverd op het adres van de geadresseerde en dat de leeftijd (18+) van deze persoon wordt vastgesteld.

Wanneer je de bezorging van alcohol uit handen wil geven aan derden dan blijf je als verkoper verantwoordelijk voor de naleving van de geborgde werkwijze. In de geborgde werkwijze moet je daarom opnemen hoe je de externe bezorgers informeert over de geldende geborgde werkwijze, ook moet je aangeven op wat voor een manier je de bezorgers informeert. Ook is het van belang in de geborgde werkwijze op te nemen op wat voor een manier de externe partner hun werknemers informeren en trainen op NIX18.

In dit voorbeeld-document geborgde werkwijze alcoholverkoop op afstand en leeftijdsgrens wordt omschreven hoe je in jouw horecabedrijf invulling kan gegeven aan verantwoorde verkoop op afstand.

Direct advies nodig?

We zijn ma t/m vr van 9.30 tot 16.00 uur telefonisch bereikbaar op 0348 48 94 89. Je kunt ook mailen naar info@khn.nl of je vraag stellen via het contactformulier.

Liever uitgebreider en persoonlijk contact? Maak dan een afspraak voor een online adviesgesprek via dit formulier.

Contactgegevens