Telt een overeenkomst met een leerling mee in de keten? Ik wil mijn leerling na het behalen van zijn diploma in dienst nemen als medewerker? Waar moet ik op letten? KHN geeft antwoord.

Je hoeft bij een leerling geen rekening te houden met de ketenbepaling. Overeenkomsten die zijn aangegaan als onderdeel van een BBL-opleiding (leerlingcontract) gelden niet voor het maximale aantal contracten.

Tip: Vermeld in de schriftelijke arbeidsovereenkomst (naast de praktijkleerovereenkomst) duidelijk dat het gaat om een BBL-leerlingcontract. Als KHN-lid kunt je gebruikmaken van onze model-arbeidsovereenkomst voor leerlingen.

Over de ketenbepaling

De ketenbepaling is de bepaling waarbij je de medewerker maximaal drie contracten in een periode van drie jaar kunt geven. Een medewerker moet meer dan zes maanden uit dienst zijn geweest voordat je opnieuw een arbeidsovereenkomst voor bepaalde tijd kunt aanbieden. Dit geldt dus niet voor leerlingen.

Transitievergoeding

Let op! Net als een medewerker heeft een leerling óók recht op een transitievergoeding vanaf de eerste dag van het dienstverband.

Direct advies nodig?

We zijn ma t/m vr van 9.30 tot 16.00 uur telefonisch bereikbaar op 0348 48 94 89. Je kunt ook mailen naar info@khn.nl of je vraag stellen via het contactformulier.

Liever uitgebreider en persoonlijk contact? Maak dan een afspraak voor een online adviesgesprek via dit formulier.

Contactgegevens