Hoe houd je je zaak draaiende als je niet genoeg werknemers kunt vinden? Bedrijfsprocessen efficiënter inregelen kan een oplossing zijn. Bijvoorbeeld door studenten van de Digitale Werkplaatsen in te schakelen om je te helpen een digitaliseringsstap te maken! Op dit moment kost dat jou als ondernemer niets; er wordt alleen een tijdsinvestering van je gevraagd.

20 Digitale Werkplaatsen in het land

In Nederland zijn momenteel 20 Digitale Werkplaatsen te vinden – in elke regio van het land zit er een gevestigd of in de buurt. Studenten uit het hoger onderwijs helpen daar mkb-ondernemers bij hun digitalisering. Daarbij kan het gaan om hulp bij marketing en sales, maar ook om het automatiseren of efficiënter maken van bedrijfsprocessen met behulp van digitale technologie.

En wat kunnen deze studenten dan voor jouw horecaonderneming betekenen? Laat je inspireren door de enthousiaste verhalen van al geholpen ondernemers!

Druktevoorspeller

Zo vertelt ondernemer Jules Lauwerijssen je graag over de druktevoorspeller die hij met hulp van MKB Datalab (Digitale Werkplaats Limburg, heet nu Brightlands) heeft geïmplementeerd bij zijn bakkerscafé. Op basis van onder andere het weer, feestdagen en verzamelde kassadata voorspelt de tool voor Jules hoe druk het op een bepaalde dag gaat worden. Daar kan hij vervolgens bij de personeelsplanning rekening mee houden.

Gastrobuddy

Nog een voorbeeld: Gastrobuddy – een app die werkprocessen voor horecabedrijven digitaliseert, heeft bij de Digitale Werkplaats in Amsterdam (MKB Digital Workspace) hulp gekregen van studenten van het plaatselijke Mediacollege.

Sven Jens, ondernemer van Gastrobuddy: “Het is eigenlijk best gek. We ontwikkelen een app voor horecabedrijven om hun werkprocessen te digitaliseren en data op te slaan, maar we vergeten het voor onszelf te doen.” Daar kwamen de studenten te hulp: voor Jens ontwikkelden ze een dashboard met klantinstellingen.

Wat kunnen de Digitale Werkplaatsen voor jou betekenen?

Neem contact op met een Digitale Werkplaats bij jou in de buurt om de mogelijkheden te bespreken. Op deze pagina vind je een lijst met werkplaatsen en hun adresgegevens.

Direct advies nodig?

We zijn ma t/m vr van 9.30 tot 16.00 uur telefonisch bereikbaar op 0348 48 94 89. Je kunt ook mailen naar info@khn.nl of je vraag stellen via het contactformulier.

Liever uitgebreider en persoonlijk contact? Maak dan een afspraak voor een online adviesgesprek via dit formulier.

Contactgegevens