De Tweede Kamer debatteert woensdag 28 september over corona en de eerder deze maand gepresenteerde sectorplannen. We hebben de woordvoerders van alle politieke partijen voorzien van onze inbreng. Daarin hebben we aangegeven dat het KHN Horeca Sectorplan leidend is voor de maatregelen die wel én vooral ook niet acceptabel zijn voor de horeca.

Sectorplannen versus maatregelenladders

In aanloop naar het coronadebat kwam minister Kuipers van Volksgezondheid afgelopen 16 september met een uitgebreide Kamerbrief over de coronastrategie voor het najaar. Ook presenteerde hij de zogenaamde ‘maatregelenladders’ per sector, die volgens het kabinet gebaseerd zijn op de sectorplannen. De maatregelenladders van de overheid voor de horeca gaan een stuk verder dan het KHN Horeca Sectorplan. De verbredingen en aanpassingen die het kabinet nu heeft gedaan zijn overbodig en zorgen alleen maar voor onnodige beperkingen in de horeca. Het KHN Horeca Sectorplan zit solide elkaar en is voor ons dan ook leidend voor eventuele coronamaatregelen in de horeca.

Lees ons eerdere statement over de Kamerbrief corona en sectorplannen.

Belangrijkste punten uit onze input

De onduidelijkheid over de verhouding tussen de sectorplannen en de maatregelenladders van de overheid is een van de punten die wij hebben opgenomen in onze input richting de VWS-woordvoerders. Er zijn twee andere punten waarop wij input hebben geleverd:

  • We zijn geen voorstander van het onderscheid dat de overheid maakt in de maatregelenladders tussen geplaceerde en ongeplaceerde horeca. We voorzien grote problemen met de praktische uitvoer.
  • In media werd gesuggereerd dat o.a. ‘de horeca’ om het CTB zou hebben gevraagd. Dat is feitelijk onjuist. Wij zijn geen voorstander van het (her)invoeren van de mogelijkheid om een coronatoegangsbewijs toe te passen.

Lees onze volledige input hier. We berichten jullie over de belangrijkste uitkomsten van het debat.

Direct advies nodig?

We zijn ma t/m vr van 9.30 tot 16.00 uur telefonisch bereikbaar op 0348 48 94 89. Je kunt ook mailen naar info@khn.nl of je vraag stellen via het contactformulier.

Liever uitgebreider en persoonlijk contact? Maak dan een afspraak voor een online adviesgesprek via dit formulier.

Contactgegevens