Op 1 februari heeft Mona Keijzer, Staatssecretaris van Economische Zaken en Klimaat, een manifest van HISWA-RECRON in ontvangst genomen waarin wordt gepleit voor een minister van Toerisme en Gastvrijheid. KHN steunt dit pleidooi van harte.

De wens om een eigen minister is niet nieuw. KHN pleit zelf al jaren voor een minister van Horeca & Toerisme. De horeca maakt voor meer dan een derde deel uit van de toeristisch-recreatieve sector dus ons belang is groot. Ook bij de komende Tweede Kamerverkiezingen zullen wij dit punt samen met onze partners in Gastvrij Nederland inbrengen. In het afgelopen jaar heeft Nederland ervaren hoe groot het belang van onze sector is. Niet alleen in termen van inkomsten en werkgelegenheid, maar ook voor het sociale verkeer, leefbaarheid en verbinding in de samenleving. Dat vraagt om een sterke coördinatie!

Herstel en verantwoorde groei

De horeca heeft te maken met verschillende onderwerpen die bij verschillende departementen zijn ondergebracht. Denk bijvoorbeeld aan omgevingsvraagstukken, natuurbeheer, bereikbaarheid en economische randvoorwaarden. Dit vraagt om een duidelijke regie zodat het beleid beter op elkaar afgestemd kan worden. Dat is belangrijk voor het herstel van onze door corona zwaar getroffen sector en draagt bij aan een verantwoorde groei.

Direct advies nodig?

We zijn ma t/m vr van 9.30 tot 16.00 uur telefonisch bereikbaar op 0348 48 94 89. Je kunt ook mailen naar info@khn.nl of je vraag stellen via het contactformulier.

Liever uitgebreider en persoonlijk contact? Maak dan een afspraak voor een online adviesgesprek via dit formulier.

Contactgegevens