Heb je moeite om binnen Nederland voldoende werknemers te vinden? Overweeg dan eens om personeel te werven over de grens. In landen binnen de Europese Unie (EU), landen die bij de Europese Economische Ruimte (EER) horen en Zwitserland is dit toegestaan. Werkzoekenden met de nationaliteit van een van deze landen hebben namelijk vrije toegang tot de Nederlandse arbeidsmarkt.

Voor het invullen van bepaalde vacatures kan het lonen om je zoekgebied te vergroten tot buiten onze landsgrenzen. Het UWV biedt werkgevers ondersteuning bij het vinden van personeel in Europa. Ze werkt hiervoor samen met EURES (European Employment Services), een Europees netwerk van organisaties dat zich bezighoudt met arbeidsbemiddeling op de Europese arbeidsmarkt.

Advies van EURES

Bij EURES kun je terecht voor advies bij de werving, maar ook voor allerlei praktische zaken waarmee je te maken krijgt als je personeel van buiten Nederland wilt aannemen. Daarnaast kun je gebruikmaken van een Europese vacaturebank. Maak een account aan als werkgever op de EURES-website om cv’s van kandidaten te zoeken.

Als je bedrijf in de grensregio is gevestigd, biedt de EURES-adviseur van het WerkgeversServicepunt (WSP) bij jou in de buurt advies over werving in de grensstreek.

Europa biedt volop kansen voor werk, maar zorg voor een goede voorbereiding en laat je vooraf goed informeren!

Direct advies nodig?

We zijn ma t/m vr van 9.30 tot 16.00 uur telefonisch bereikbaar op 0348 48 94 89. Je kunt ook mailen naar info@khn.nl of je vraag stellen via het contactformulier.

Liever uitgebreider en persoonlijk contact? Maak dan een afspraak voor een online adviesgesprek via dit formulier.

Contactgegevens