Op woensdag 7 april jl. heeft het bestuur van KHN Purmerend-Beemster vergaderd. Wat kwam er zoal ter sprake?

Terrassenbeleid
Er ligt een memo bij de gemeente met het verzoek de terrassen een eenduidige uitstraling te geven. Het KHN Purmerend-Beemster bestuur is het hier niet mee eens en vindt dat iedere ondernemer zijn eigen terras mag inrichten naar de hedendaagse maatstaven, wel met aandacht voor kwaliteit qua uitstraling. En uiteraard moeten er restricties zijn in hoogte en indeling. Het bestuur heeft een bericht gestuurd naar de gemeente om dit te onderschrijven.

Overleg gemeente
Maandag 22 maart heeft het KHN bestuur overleg gehad met de burgemeester en hier zijn een aantal punten besproken:

  1. Precariovrije periode is verlengd tot en met het tweede kwartaal;
  2. 5 meter blijft van stand, dus de terrassen mogen groter, tot de 1,5 meter wordt opgeheven;
  3. Winterschermen op de Koemarkt mogen dit jaar blijven staan na 1 april;
  4. We hebben een verzoek gedaan voor meer overleg en kortere lijnen.

Heb je je al aangemeld voor het Kookboek?
Voor slechts 500 euro doe je mee in het Kookboek én krijgt je 20 kookboeken ter waarde van 25 euro om zelf te verkopen of uit te delen. Lees hier meer en meld je signature dish aan via kookboekpurmerend@gmail.com.

Stageplaatsen en horecaopleiding
Het is belangrijk dat de horecaondernemers zodra we weer open mogen, leerlingen inzetten als stagiaires. Daarnaast is het erg belangrijk jongeren te stimuleren een horecaopleiding te volgen op bijvoorbeeld het Horizoncollege. Alleen op deze manier houden we de horeca van de toekomst kwalitatief hoogstaand!

Lobby gemeenteraadsverkiezingen
De gemeenteraadsverkiezingen zijn erg belangrijk voor de horeca. Daarom heeft KHN een toolkit samengesteld om op een goede manier de lobby voor deze verkiezingen op te pakken. In 2022 staan deze verkiezingen weer op de agenda. Voor de zomer moeten de partijen het programma indienen. Het bestuur van KHN Purmerend Beemster zal tijdens de volgende vergadering op 12 mei de speerpunten verzamelen. Te denke valt aan de afstemming van de APV van Beemster en Purmerend, het tegengaan van verschraling van horecabedrijven en goed kijken naar het aanbod van de horeca. Mocht je punten hebben die we mee kunnen nemen, laat het ons weten via purmerend@khn.nl.

Corona update
Het laatste nieuws rondom corona vind je hier:

De volgende bestuursvergadering vindt plaats op woensdag 12 mei. Punten voor deze vergadering kun je aanleveren via purmerend@khn.nl.

Website KHN Purmerend-Beemster: http://www.khn.nl/purmerend.

Facebook KHN Purmerend - Beemster

Heb je Facebookpagina al geliked? Klik hier.

Direct advies nodig?

We zijn ma t/m vr van 9.30 tot 16.00 uur telefonisch bereikbaar op 0348 48 94 89. Je kunt ook mailen naar info@khn.nl of je vraag stellen via het contactformulier.

Liever uitgebreider en persoonlijk contact? Maak dan een afspraak voor een online adviesgesprek via dit formulier.

Contactgegevens