Op dinsdag 10 mei jl. heeft het bestuur van KHN Haarlem overleg gehad. Bestuurslid en hotelmanager Melle Verhagen heeft ons verwelkomt bij het Boutique Hostel Hello I’m Local aan de Spiegelstraat.

Het Boutique Hostel Hello I'm Local is al geopend, maar op dit moment worden de laatste werkzaamheden nog uitgevoerd om het hostel compleet klaar te krijgen voor de zomer. Elke accommodatie is ontworpen door studenten van de opleiding binnenhuisarchitectuur in Haarlem.

Wat kwam er zoal ter sprake tijdens de bestuursvergadering?

Wervingscampagne personeel horeca Haarlem – Meld je gratis aan!

Over enkele weken zal er een wervingscampagne voor personeel vanuit de gemeente Haarlem in samenwerking met Koninklijke Horeca Nederland specifiek voor de regio Haarlem uitgerold worden. Diverse uitingen worden ingezet om potentiële horecamedewerkers te benaderen.

De doelgroep komt via visuals en een campagne website bij een korte test, om te kijken voor welke soort horecawerkzaamheden zij geschikt zijn. In de uitkomst van deze test willen we jullie graag aan hen presenteren als potentiële werkgever. Daarvoor ontvangen we graag van jullie:

  • Jullie logo (liefst JPG, PNG of PDF).
  • Link naar de pagina waarop je wil dat de potentiële medewerker terecht komt. Denk aan de vacature pagina op je website, je Facebookpagina of een link naar het mailadres waar ze naar toe mogen mailen.

Er zullen extra bezoekers naar je website komen door deze campagne, en het kost je niks! Wil je gepresenteerd worden en meedoen? Stuur je logo en link dan voor vrijdag 20 mei naar haarlem@khn.nl.

Corona herstelbudget

Er is een corona herstelbudget beschikbaar vanuit de gemeente Haarlem. Hier kunnen initiatieven ingebracht worden om bijvoorbeeld te stimuleren om het verblijfsklimaat van bezoekers te verlengen en makkelijker te ondernemen. Je kan ook denken aan bijvoorbeeld het uitzenden van de F1 in Zandvoort op een groot scherm ergens in de stad. De bovenstaande wervingscampagne is hier tevens een voorbeeld van.

Duurzaamheid

KHN heeft een pagina online gezet met verschillende tips om duurzaam te ondernemen in de horeca. Lees hier meer: KHN | Duurzame horeca

Klimaatroute

Gemeente Haarlem werkt samen met de Klimaatroute en bezoekt ondernemers om te kijken hoe er meer duurzaam ondernemen kan worden. Meer informatie: Gratis energiescan voor ondernemers in de horeca en… | KHN

Hoteloverleg

Komende maand is er weer een hoteloverleg met de hotels in Haarlem. We houden je op de hoogte over de belangrijke punten van dit overleg. De gezamenlijke hotels hebben eerder een brief gestuurd aan de nieuwe gemeenteraadsleden om de punten van belang aan te kaarten voor de opbouw van de economie van Haarlem. Deze brief vind je hier.

Overleg Nachtwacht

Volgende week heeft de Nachtwacht een volgend overleg. De Nachtwacht is de belangenbehartiger, promotor, verbinder, expertisecentrum en ambassadeur voor de verbetering van de Haarlemse Nachtcultuur. We houden je op de hoogte over belangrijke punten over dit overleg. Meer over de Nachtwacht kun je hier vinden.

Bereikbaarheid: planning herinrichting Keizerstraat – Barrevoetstraat

Binnenkort worden de werkzaamheden van de Keizerstraat en Barrevoetstraat gestart. Ook de Botermarkt wordt heringericht. Meer informatie hierover vind je hier.

Horecabeleid

In het najaar wordt er gesproken over een geïntegreerd horecabeleid. Hierin moeten diverse regels en procedures samenkomen en vereenvoudigd worden om te zorgen voor lastenverlichting en minder regeldruk. KHN Haarlem zal zich aansluiten bij het overleg over het horecabeleid om dit goed te monitoren.

Reminder 17 augustus Haarlem Jazz

Op woensdag 17 augustus zal Haarlem Jazz plaatsvinden. Graag nodigen we de leden uit op het NIP deck. Aanmelden kan met 2 personen per bedrijf. We ontvangen je graag om 19.00 uur en het is inclusief 4 drankjes. Wil je je alvast aanmelden? Geef het door via haarlem@khn.nl.

Het laatste nieuws rondom corona vind je hier:


De volgende vergadering op dinsdag 14 juni 10.00 uur. Heb je onderwerpen of vragen die je per mail wil stellen zodat we het kunnen meenemen in de vergadering, laat het ons weten via haarlem@khn.nl.

Direct advies nodig?

We zijn ma t/m vr van 9.30 tot 16.00 uur telefonisch bereikbaar op 0348 48 94 89. Je kunt ook mailen naar info@khn.nl of je vraag stellen via het contactformulier.

Liever uitgebreider en persoonlijk contact? Maak dan een afspraak voor een online adviesgesprek via dit formulier.

Contactgegevens