Na een onderbreking van twee jaar is de wedstrijd Beste Leerbedrijf Horeca maandag 5 september 2022 weer van start gegaan. SVH (Stichting Vakbekwaamheid Horeca) organiseert deze wedstrijd namens de horecasector. Iedereen kan een of meerdere van de 12.000 erkende horecaleerbedrijven nomineren als beste leerbedrijf. Ook deze editie maken leermeesters weer kans op de titel Beste Leermeester Horeca. Beide winnaars worden bekendgemaakt tijdens de finale op de Horecava in januari 2023.

Update: De Werf uit Veere is op de Horecava 2023 uitgeroepen tot Leerbedrijf van het jaar.

Met veel enthousiasme zetten ieder jaar vele duizenden erkende horecaleerbedrijven en leermeesters zich in om de vakmensen van de toekomst op te leiden in hun bedrijf. De praktijkervaring die studenten, leerlingen en om- en bijscholers daar opdoen is van enorme waarde voor hun verdere carrière in de horeca. De eerste werkervaring doen ze op onder begeleiding van een leermeester. SVH vindt het belangrijk om de inzet van erkende leerbedrijven en leermeesters extra onder de aandacht te brengen en te waarderen en belonen tijdens de jaarlijkse wedstrijd.

Nomineer jouw favoriete leerbedrijf

Van maandag 5 september tot en met zondag 6 november 2022 kunnen leermeesters, studenten, leerlingen, docenten en medewerkers uit de horeca hun favoriete leerbedrijven nomineren voor de felbegeerde titel Beste Leerbedrijf Horeca. Een nominatie voor de wedstrijd is een blijk van waardering richting het leerbedrijf. Je kunt dan ook ieder leerbedrijf, waarvan jij vindt dat ze uitblinken op het gebied van opleiden, nomineren voor de titel.

Ricardo Eshuis, directeur van SVH: “Met de wedstrijd wil SVH goed werkgeverschap stimuleren en een bijdrage leveren aan de best mogelijke praktijkopleiding voor leerlingen en nieuwe horecamedewerkers. De strijd om de titel draagt bij aan de kwaliteitsverbetering van opleiden in de horeca en geeft inzicht in de belangrijkste ontwikkelingen binnen leerbedrijven. Tijdens de laatste editie sleepte restaurant ’t Havenmantsje uit Harlingen de titel Beste Leerbedrijf Horeca 2019/2020 in de wacht. Welk erkend leerbedrijf in de horeca heeft het leren in de praktijk zo goed voor elkaar dat het de titel Beste Leerbedrijf Horeca 2022/2023 verdient? Ik roep iedereen op hun favoriete leerbedrijven te nomineren!”

Ook weer titel voor Beste Leermeester Horeca

Deze keer maken leermeesters ook weer kans op de titel Beste Leermeester Horeca. Nita Huning-Koster van restaurant ’t Noorden uit Aalten werd tijdens de vorige editie als eerste leermeester uitgeroepen tot Beste Leermeester Horeca 2019/2020. Wie wordt haar opvolger? De beste leermeester wordt geselecteerd uit de leerbedrijven die de top 10 van de wedstrijd bereiken. Eshuis: “Omdat goede leermeesters van onschatbare waarde zijn, maken zij dit jaar ook weer kans op de titel Beste Leermeester Horeca. Het is een vast onderdeel van de wedstrijd geworden. Soms blinkt een leermeester namelijk zo uit, dat dit een verschil maakt in een bedrijf. Haal je de leermeester uit dat bedrijf, dan valt een heel groot deel van de kwaliteit van de begeleiding weg. Als wedstrijdcommissie willen we deze professionals in het zonnetje zetten en stimuleren dat het bedrijf waar zij werken de organisatie verder optuigt zodat het niet alleen maar aan een persoon hangt."

Nomineer nu jouw favoriete leerbedrijf op www.besteleerbedrijfhoreca.nl en doe mee!

Foto: Winaar 2019/2020: 't Havenmantsje in Harlingen

Lees ook: Leermeesters in het zonnetje

Direct advies nodig?

We zijn ma t/m vr van 9.30 tot 16.00 uur telefonisch bereikbaar op 0348 48 94 89. Je kunt ook mailen naar info@khn.nl of je vraag stellen via het contactformulier.

Liever uitgebreider en persoonlijk contact? Maak dan een afspraak voor een online adviesgesprek via dit formulier.

Contactgegevens