Veel horecaondernemers zijn door de genomen coronamaatregelen niet in staat om hun zaak open te houden. Wat kun je doen als je jouw huur niet meer kunt betalen?

Uitspraak Hoge Raad

Op 24 december 2021 heeft de Hoge Raad een uitspraak gedaan over horecazaken die contract sloten vóór corona. Lees ook: Eindelijk witte rook bij Hoge Raad: Uitspraak Huurkorting

Wat zijn de gevolgen van een succesvol beroep op gewijzigde omstandigheden?

Bij een succesvol beroep op onvoorziene omstandigheden kan een rechter de huurovereenkomst wijzigen. De wijziging van de huurovereenkomst kan van alles betreffen: een verlaging van de huurprijs, een huurprijsvrije periode, het wijzigen van de looptijd van de overeenkomst etc. Daarnaast behoort dus ook ontbinding, het beëindigen van de overeenkomst tot de mogelijkheden.

Uitspraak rechter

Als jouw verhuurder niet vrijwillig meewerkt aan een van voornoemde zaken, dan kan de rechter de verhuurder hiertoe dwingen.

Lees ook

Advies nodig?

We hebben alle informatie over het coronavirus voor je op een rij gezet, zie khn.nl/corona. Neem voor meer informatie contact met ons op via info@khn.nl of bel naar 0348 48 94 89. Wij helpen je graag.

Ook huurkorting ontvangen? KHN Advocaten & Juristen helpt!

Wil je weten of jij in aanmerking komt voor huurkorting of wil je hulp bij de onderhandelingen met jouw verhuurder? Neem dan (vrijblijvend) contact op met KHN Advocaten & Juristen via info@khnadvocatenenjuristen.nl of 0348 48 94 19.

Direct advies nodig?

We zijn ma t/m vr van 8.30 tot 17.00 uur telefonisch bereikbaar op 0348 48 94 89. Je kunt ook mailen naar info@khn.nl of je vraag stellen via het contactformulier.

Liever uitgebreider en persoonlijk contact? Maak dan een afspraak voor een online adviesgesprek via dit formulier.

Contactgegevens