Van 12 tot en met 19 juni is het de Week van de RI&E. De risico-inventarisatie en -evaluatie brengt in kaart wat de gezondheids- en veiligheidsrisico’s zijn op de werkplek voor jouw medewerkers én geeft weer wat je doet om de risico’s te beperken. In de week van de RI&E vragen we samen met het ministerie van SZW aandacht voor het in kaart brengen van arbeidsrisico’s.

Het is al vanaf 1994 verplicht om een RI&E te hebben, maar sinds mei 2022 is er een nieuwe RI&E. Heb je jouw RI&E sindsdien niet geactualiseerd, dan is het belangrijk dat je dat alsnog doet. Je kunt de RI&E zelf in vullen, maar dat is wel een behoorlijke klus met veel uitzoekwerk. Ga je zelf met de RI&E aan de slag, bekijk dan onze kennispagina RI&E voor meer informatie.

Margriet van Heesch van restaurant Hart van de Betuwe vertelt waarom de RI&E belangrijk is voor haar bedrijf.

RI&E-scan op locatie?

Als het jou niet lukt om de RI&E in te vullen, dan kan onze ledenvoordeelpartner INretail tegen betaling een RI&E-scan bij jou op locatie uitvoeren met bijbehorend Plan van Aanpak.

Wacht niet

De Nederlandse Arbeidsinspectie verstuurt brieven waarin ze aankondigen dat ze gaan controleren op de aanwezigheid van een geactualiseerde RI&E. Mocht jij geen brief hebben ontvangen, maar is jouw RI&E nog niet geactualiseerd of heb je geen contract met een arbodienst, ga dan toch aan de slag. Wacht niet totdat er een brief van de Arbeidsinspectie op de mat valt. Als je de RI&E niet op orde hebt, loop je het risico op een boete die kan oplopen tot 3500 euro.

Alle links op een rij

Voor het overzicht alle links nog een keer op een rij: