Meer dan 75 procent van de jongeren heeft wel eens last van een piep in het oor. Een probleem dat uiteindelijk kan leiden tot blijvende gehoorschade. En waar steeds meer jongeren mee te maken hebben. Hoe kunt u als horecaondernemer uw gasten beschermen tegen gehoorschade? KHN geeft tips!
Een avond stappen, een concert bezoeken, muziek luisteren door oordopjes of harde muziek in de sportschool; de muziek staat snel en vaak te hard. Veel mensen denken dat gehoorschade een typische ouderdomskwaal is. Dat is een misverstand! Want ook bij jongeren komt gehoorschade steeds vaker. Zij hebben een tijdelijke of zelfs chronische piep in de oren, zo blijkt uit onderzoek van Anderzorg.
Gehoorschade komt voor in verschillende vormen. Soms gaat het om een hoge piep, een andere keer is het zacht gebrom. Ook kan het zijn dat iemand muziek anders of minder goed hoort. In het geval van tijdelijke schade is de schade na één of een paar dagen voorbij.
Als de schade na enkele dagen niet weg is, dan is de kans groot dat iemand blijvende gehoorschade heeft opgelopen. Uit onderzoek van Anderzorg blijkt dat één op de tien jongeren last heeft van deze blijvende schade aan het gehoor. Mensen die last hebben van deze aandoening horen constant een geluid dat er niet is.
Gehoorschade is niet te genezen. Het is dan ook belangrijk om gehoorschade zo veel mogelijk te voorkomen. Hierbij onze tips: