Elk bedrijf dat met voedsel en dranken werkt, moet voldoen aan de wetten van voedselveiligheid. Iedere horecaondernemer moet dan ook een voedselveiligheidsplan opstellen. Om horecaondernemers hierbij te helpen heeft KHN de Hygiënecode voor de horeca opgesteld. Een bedrijf dat werkt volgens de Hygiënecode voldoet hiermee aan de wettelijke voorschriften van voedselveiligheid.

De Hygiënecode geeft aandacht aan HACCP en aan de basisvoorwaarden zoals hygiëne, bouwkundige zaken, plaagdierbestrijding en opleiding. Het werken volgens een hygiënecode geeft aan dat de producent er alles aan doet om ervoor te zorgen dat de consument veilig voedsel krijgt.

Veilig voedsel bereiden volgens de Hygiënecode

Het is belangrijk dat jouw medewerkers kennis hebben genomen van de inhoud van de code en een instructie hebben gehad hoe zij veilig voedsel kunnen bereiden. De Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit (NVWA) zal bij haar inspectie ook nagaan in hoeverre medewerkers op de hoogte zijn van de inhoud van de Hygiënecode. Je kunt deze instructie ook zelf geven, bijvoorbeeld aan de hand van de werkinstructies uit de Hygiënecode.

Alles weten over voedselveilig werken volgens de Hygiënecode?

Op khn.nl/hygienecode hebben we alle informatie voor je verzameld. Hier vind je tips, cursussen en de meest gestelde vragen over voedselveilig werken.

Tip: Heb je het hygiënecodeboek al in huis? Bestel ‘m hier!

Tip: Horeca Maatwerk en HOC.nl bieden verschillende HACCP-trainingen op het gebied van de Hygiënecode voor de Horeca. Als lid van KHN ontvang je uiteraard korting!

Gerelateerde standpunten

Direct advies nodig?

We zijn ma t/m vr van 9.30 tot 16.00 uur telefonisch bereikbaar op 0348 48 94 89. Je kunt ook mailen naar info@khn.nl of je vraag stellen via het contactformulier.

Liever uitgebreider en persoonlijk contact? Maak dan een afspraak voor een online adviesgesprek via dit formulier.

Contactgegevens