Van 11 t/m 15 maart 2019 was de Vegetarische Restaurantweek, onderdeel van de Week zonder Vlees. Een groot succes, want bij 531 restaurants konden mensen genieten van een vegetarisch gerecht. KHN ondersteunde dit initiatief omdat we gezondheid van onze gasten en het milieu heel belangrijk vinden. We willen horecaondernemers, hun chefs en onze gasten dan ook inspireren om meer groente en minder vlees te serveren.

Volgend jaar is er weer een Vegetarische Restaurantweek: van 9 t/m 15 maart 2020. Doe je met jouw restaurant dan ook mee? Zet deze datum dan alvast in je agenda.

Wedstrijd beste vegetarische restaurant en gerecht

Tijdens de Vegetarische Restaurantweek werd het beste vegetarische restaurant en het populairste vegetarische gerecht gekozen. Bagels & Beans ging ervandoor met de titel voor het beste vegetarische restaurant. Peter Lute’s ‘Aardpeer’ (met kruiden van het wad) werd op Instagram gekozen tot het populairste vegetarische gerecht. Peter Lute had speciaal voor deze week een pop-up restaurant opgericht: ‘Explore’ in Muiden.

Isabel Boerdam, initiatiefnemer van de Vegetarische Restaurantweek: “De vegetarische gerechten die in de restaurants werden geserveerd, zijn stuk voor stuk gerechten die de creatieve mogelijkheden van de vegetarische keuken laten zien. Ik ben blij dat gasten dit zo waarderen! Ook vind ik het leuk om te zien dat Bagels & Beans op nummer 1 is geëindigd, dit laat echt zien dat je overal in Nederland goede vega-opties kunt vinden.”

Terugkerend evenement

De Vegetarische Restaurant Week is een jaarlijks terugkerend evenement. Van 9 t/m 15 maart 2020 vindt de volgende Vegetarische Restaurantweek plaats. We hopen dat er dan nog meer restaurants meedoen.

Meer doen met groente op de menukaart?

KHN werkt ook samen met Dutch Cuisine om ondernemers en hun chefs te inspireren om meer groente en minder vlees te gebruiken. Zo hebben we op 20 maart jl. het Lente Impact Menu gelanceerd. Dit menu is zo samengesteld dat het een lagere CO2 uitstoot heeft en dus minder impact op het milieu. Het lente menu is bedoeld als inspiratie. Je kunt er delen uit gebruiken voor jouw restaurant of het zelf aanpassen aan de wensen van jouw gasten.

Direct advies nodig?

KHN-leden bellen 0348 48 94 89 van ma t/m vr 8.30 tot 17.00 uur, mailen naar info@khn.nl, of stellen hun vraag via het contactformulier.

Liever uitgebreider en persoonlijk contact? Maak dan een afspraak voor een online adviesgesprek via dit formulier.

Contactgegevens