Pensioen is een actueel onderwerp en krijgt onder andere via de media de nodige aandacht. De discussies die nu vooral op politiek niveau gevoerd worden gaan over de pensioenleeftijd, de pensioeninleg en de verwachting welk bedrag vanaf de pensioendatum wordt uitgekeerd.
De horeca moet zich voor (toekomstige) werknemers profileren als een boeiende en bindende werkomgeving met voldoende ontplooiingskansen. Om werknemers te binden moet het ontwikkelen van vakmanschap worden gestimuleerd en flexibele arbeidsinzet worden gegarandeerd. Daar hoort ook een goede pensioenregeling voor werknemers bij:
Horecawerkgevers zijn verplicht hun werknemers deel te laten nemen aan de pensioenregeling van het Pensioenfonds Horeca en Catering. Deze organisatie beschikt over een heldere, toegankelijke en overzichtelijke website. Deze website over pensioen in de horeca is voor iedereen beschikbaar.
De Pensioenwet verplicht werknemers tijdig nieuwe werknemers te informeren over hun pensioenaanspraken. Wat is wel en wat is niet verzekerd? U en uw werknemers vinden deze informatie op de website van het Pensioenfonds Horeca en Catering.
Als horecaondernemer ben je verplicht om pensioen in te houden op het loon van medewerkers van 21 jaar en ouder. Deze verplichting is ingevoerd door het ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid. Het afdragen van pensioen in de horeca wordt geregeld via de pensioenregeling van het pensioenfonds Horeca en Catering.