Inspirerende sessie Circulair koken

Een duurzaam horecaconcept met een werkend commercieel businessmodel: het afgelopen jaar opende The Green House in Utrecht haar deuren om te laten zien dat het wél kan. En dat wil executive chef-kok Peter Scholte graag overbrengen op anderen. Daarom organiseerden KHN en Dutch Cuisine op 3 juni de inspiratiesessie ‘Circulair Koken’ met Scholte in The Green House.

Tijdens de inspiratiesessie ‘Circulair koken’ vertelde Peter Scholte enthousiast over de bedrijfsfilosofie van The Green House. Over ieder aspect is nagedacht.

Onkruidboter en brood van bierbostel

Zo komt 98% van de ingrediënten van de gerechten van Nederlandse bodem. De runderen komen van de Utrechtse Heuvelrug, het lam van de Veluwe en het hert uit de waterleidingduinen. Er wordt gebruik gemaakt van koolzaadolie in plaats van olijfolie, van bierbostel brood, geen kruidenboter maar onkruidboter, geen sinaasappelsap maar peren- en appelsap. Zelfs de witte wijnazijn is Nederlands.

Ook geeft de Greenhouse mensen met een beperking tot de arbeidsmarkt een kans, 20 procent van het team bestaat uit deze mensen.

'Knakworst' van gepekelde wortel

Tijdens de inspiratiesessie kregen de deelnemers ook een kijkje in de keuken. Peter Scholte serveerde verschillende gerechten waar groenten de hoofdrol speelde, zoals 'knakworstjes' van gepekelde wortel, tongschaar (bijvangst vis) met rivierkreeftjes en zeewierbouillon. De middag eindigde met een rondleiding door het pand. Zie hieronder de foto’s van deze inspirerende middag!

 

Next up: inspiratiesessie Vegan cooking!

KHN en Dutch Cuisine organiseren regelmatig inspiratiesessies. De eerstvolgende sessie is op 9 september 2019 met de The Vegetable Chef Joris Schildknecht. Kijk hier voor meer info en aanmelden.

Terug
Enquete
Doe de Personeelsscan
KHN Energiewet App banner

https://twitter.com/khn 787936653616742400