Over iets meer dan twee weken vinden de gemeenteraadsverkiezingen plaats. De afgelopen periode hebben KHN-afdelingen in meerdere gemeenten regelmatig al de stem van de horeca laten horen. Ook de komende tijd vinden er lokaal activiteiten plaats om aandacht te vragen voor de belangen van horecaondernemers op lokaal niveau.

Lokale verkiezingsdebatten

In verschillende gemeenten worden (in samenwerking met KHN-afdelingen) debatten georganiseerd met kandidaatsraadsleden over onderwerpen die van belang zijn voor ondernemers. Met zo’n debat worden partijen uitgenodigd om zich uit te spreken over hun prioriteiten. Wat gaan zij doen om herstel na de coronacrisis te stimuleren? Wat gaan ze doen voor ondernemers? Hoe zorgen zij voor een gezonde toestroom van toeristen en bezoekers naar de gemeente?

Zo worden er bijvoorbeeld debatten georganiseerd in:

Er vinden lokaal natuurlijk nog veel meer activiteiten plaats, dus wil je meer weten over de inzet en activiteiten in jouw KHN-afdeling? Neem dan contact op met jouw regiomanager of lokaal bestuur.

Ondernemersvideo’s over speerpunten horeca

Veel lokale thema’s zijn niet uniek: in de meeste gemeenten zijn dezelfde onderwerpen belangrijk, met uiteraard een lokale vertaling. Daarom willen we dat de stem van de horeca lokaal wordt gehoord en dat onze speerpunten een plek krijgen in het coalitieakkoord dat na de verkiezingen wordt opgesteld. Voor zeven belangrijke thema’s hebben we ondernemers aan het woord gelaten over de voor hen belangrijke pijlers. Het gaat om de volgende pijlers: herstel van de lokale economie na corona, uitdagingen op de arbeidsmarkt, eerlijk speelveld, aanpak van gemeentelijke lasten, toerisme en de vitale horecaomgeving. Bekijk deze video’s hier.

Samenwerking met andere branches

Samen met andere ondernemers in de retail, recreatie en cultuur, vormen horecazaken het bruisende hart van een gemeente. Daarom is lokale samenwerking tussen KHN-afdelingen, de gemeente, andere branches en andere maatschappelijke partners essentieel. Op de speciale website ondernemenvooruwgemeente.nl vind je een overzicht van standpunten en activiteiten van lokale en landelijke ondernemersverenigingen waar we als KHN vaak samen mee optrekken in onze lokale lobby, zoals VNO-NCW, MKB-NL en Hiswa-Recron.

Meer informatie

Meer weten? Ga naar KHN.nl/gemeenteraadsverkiezingen2022 voor meer informatie.

Direct advies nodig?

We zijn ma t/m vr van 9.30 tot 16.00 uur telefonisch bereikbaar op 0348 48 94 89. Je kunt ook mailen naar info@khn.nl of je vraag stellen via het contactformulier.

Liever uitgebreider en persoonlijk contact? Maak dan een afspraak voor een online adviesgesprek via dit formulier.

Contactgegevens