De website minderwegwerpplastic.nl is online. Op deze website staat alle belangrijke informatie over de aankomende regelgeving voor het verminderen van eenmalig plastic drinkbekers en maaltijdverpakkingen. De regels zijn vorig jaar vastgesteld in de regeling kunststofproducten voor eenmalig gebruik. De website bevat onder andere een regelhulp om ondernemers op weg te helpen de regelgeving toe te passen in de praktijk.

Welke nieuwe regels zijn voor jou van toepassing?

Per 1 juli 2023 gaan de eerste maatregelen in voor het gebruik van drinkbekers en maaltijdverpakkingen voor eenmalig gebruik die plastic bevatten van toepassing voor ‘on het go’. Wat geldt nu precies voor jouw onderneming? Een essentiële vraag voor ondernemers om met de nieuwe regels aan de slag te kunnen. Daarom heeft het ministerie van I&W een regelhulp gemaakt waarmee per doelgroep snel verwezen wordt naar relevante informatie, die helpt om met de regelgeving aan de slag te kunnen.

Meer informatie is ook te vinden op: www.khn.nl/single-use-plastic-richtlijn

Direct advies nodig?

We zijn ma t/m vr van 9.30 tot 16.00 uur telefonisch bereikbaar op 0348 48 94 89. Je kunt ook mailen naar info@khn.nl of je vraag stellen via het contactformulier.

Liever uitgebreider en persoonlijk contact? Maak dan een afspraak voor een online adviesgesprek via dit formulier.

Contactgegevens