Horeca-cao 2022 & 2023

Goede afspraken over een collectieve arbeidsovereenkomst (cao) zijn belangrijk voor een toekomstbestendige branche. In de horeca-cao zijn de arbeidsvoorwaarden en regelingen voor horecamedewerkers vastgelegd. KHN en vakbonden FNV Horeca en CNV Vakmensen zijn in maart 2022 een nieuwe tweejarige horeca-cao overeengekomen. Deze horeca-cao loopt van 1 januari 2022 tot 1 januari 2024.

De cao-tekst en de recente loontabellen zijn op deze pagina te downloaden. De horeca-cao is uitsluitend digitaal beschikbaar.

Referentiefuncties horeca

De horeca-cao geeft spelregels om bedrijfsfuncties in jouw bedrijf te beschrijven, te waarderen en in te delen in de loongroepen. De spelregels en functieomschrijvingen zijn opgenomen in een handboek referentiefuncties horeca.

-> Download de horeca-cao 2022 & 2023

Horeca-cao algemeen verbindend verklaard

De horeca-cao gold al tussen de werkgevers die zijn aangesloten bij KHN en hun medewerkers. Op 29 juni jl is in de Staatscourant het besluit gepubliceerd dat de horeca-cao algemeen verbindend is verklaard. Dat besluit geldt vanaf 30 juni en loop tot en met 31 december 2023. Kort gezegd betekent dit dat ook horecawerkgevers die niet zijn aangesloten bij KHN, en die onder de werkingssfeerbepaling van de cao vallen, de horeca-cao moeten toepassen. De werkingssfeerbepaling is terug te vinden in artikel 1.4 van de horeca-cao

Vragen?

Wil je meer weten? Neem dan contact op met de adviseurs van KHN Advies via 0348 48 94 89 of e-mail naar info@khn.nl.

Word nu lid van KHN en profiteer direct!

Als KHN-lid profiteer je van een sterke lobby, ondersteuning, advies én veel financiële voordelen voor jouw horeca onderneming. Samen staan we sterker.

Word nu lid van KHN

Kennispagina's over dit onderwerp

Actueel over dit onderwerp