Leermeester worden in de horeca? Kies een erkende opleider!

Als u in de horeca leerlingen wilt opleiden, moet u voldoen aan de erkenningseisen van Samenwerkingsorganisatie Beroepsonderwijs Bedrijfsleven (SBB), voorheen Kenwerk. Eén van de eisen die SBB aan (horeca)leerbedrijven stelt, is dat ze één of meer leermeesters in dienst hebben die de leerling(en) kunnen begeleiden.

Leermeester wordt u door een leermeesteropleiding te volgen die wordt afgesloten met een leermeesterexamen. Er zijn verschillende instellingen die het leermeesterexamen (of examen praktijkbegeleider) aanbieden. Maar om leerlingen in het horecaberoepsonderwijs te mogen begeleiden, moet de exameninstelling gecertificeerd zijn door de Stichting Examenkamer. Deze onafhankelijke stichting heeft als taak om de kwaliteit van (branche)examens te borgen.

Let op
Legt u of uw medewerker dus een examen af bij een exameninstelling die niet is gecertificeerd, dan telt het examen niet mee om erkend te worden als leerbedrijf! Op dit moment zijn alleen Cinses, SVH en OCC door de Stichting Examenkamer gecertificeerd om het examen leermeester in de horeca af te nemen.

Ledenvoordeel
Bent u lid van KHN dan krijgt u bij HOC.nl 15% korting op het lesgeld van de SVH-leermeesteropleiding.

Terug
Enquete
Doe de Personeelsscan
KHN Energiewet App banner

https://twitter.com/khn 787936653616742400