Bierprijzen gestegen... wat kun je doen? KHN geeft tips!

07-12-2018

Veel brouwerijen hebben de inkoopprijs van bier voor de horeca verhoogd. Ga jij in 2019 ook meer betalen voor de inkoop van bier? Benieuwd wat je kunt doen? KHN geeft tips en uitleg.

Veel brouwerijen hebben de inkoopprijs van bier voor de horeca verhoogd. Ga jij in 2019 ook meer betalen voor de inkoop van bier? Benieuwd wat je kunt doen? KHN geeft tips en uitleg.

Prijsaanpassingen verschillen per jaar, per brouwer en per product. Marktontwikkelingen wordt vaak genoemd als reden van de prijsaanpassingen. Denk dan aan bijvoorbeeld hogere kosten voor grondstoffen, energie en logistiek die de brouwers doorberekenen in hun bierprijzen.

Stijging van 3,7%

Heineken heeft als eerste van de grote brouwers haar pilsprijs voor 2019 bekendgemaakt. De brouwer laat in een brief aan ondernemers weten dat de prijs gemiddeld met zo’n 3,7 procent zal stijgen. Dat is 0,9 procent meer dan de stijging die het vorig jaar doorvoerde. Ook andere brouwers verhogen de prijzen.

Tips

Je hoeft niet elke prijsverhoging klakkeloos te accepteren. In het kader van de Wet op Mededinging kunnen wij als brancheorganisatie collectief hier helaas niets in betekenen. Het is een zaak tussen jou en jouw leverancier. Wel hebben wij een conceptbrief voor je opgesteld en geven wij tips die je kunt gebruiken om te onderhandelen. Klik hier voor de conceptbrief en tips van KHN.

Terug