Platform Veilig Ondernemen

Ga aan de slag met veiligheid

Een vechtpartij in de kroeg, een kassasysteem dat wordt gehackt of drugs die op de dansvloer worden verkocht: als horecaondernemer kun je te maken krijgen met verschillende vormen van criminaliteit. Platform Veilig Ondernemen (PVO), partner van Koninklijke Horeca Nederland, zet zich in om ondernemers weerbaarder te maken tegen criminaliteit.

De tien regionale PVO’s organiseren evenementen, trainingen en bijeenkomsten waar ondernemers tips en tricks krijgen. Bijvoorbeeld om agressie in hun zaak tegen te gaan en hun digitale gegevens beter te beschermen tegen cybercriminelen. Koninklijke Horeca Nederland (KHN) werkt als partner van de PVO’s samen met politie, justitie en gemeenten om krachten te bundelen en expertises en kennis te delen. Zo kunnen we samen nieuwe projecten succesvol en effectief maken.

PVO en Koninklijke Horeca Nederland hebben meerdere projecten en pilots succesvol gezamenlijk opgepakt. Een voorbeeld hiervan is het ontwikkelen van collectieve huis- en gedragsregels voor horecazaken in het centrum van Oosterhout. Deze regels zijn opgesteld in samenwerking met KHN, PVO Brabant-Zeeland, politie en de gemeente, en hangen in meer dan vijftig horecazaken in gemeente Oosterhout. De horecaondernemers zijn niet alleen enthousiast over de huisregels, maar ook over de vervolgstap: het Collectieve Horeca Ontzegging (CHO).

Ben jij als horecaondernemer benieuwd wat Platform Veilig Ondernemen voor jou kan beteken en wat zij al in jouw gemeente doet? Neem dan contact op met het KHN-bestuur van je afdeling of met een van de PVO-adviseurs https://pvo-nl.nl/.