Risico Inventarisatie en Evaluatie (RIE)

Heeft u alles goed geregeld op het gebied van gezond en veilig werken? Dat is belangrijk voor uw medewerkers en voor uw bedrijf. Ieder bedrijf is verplicht een Risico-Inventarisatie en –Evaluatie (RI&E) uit te voeren.

Een RI&E is eigenlijk twee dingen:

  • een lijst met alle (veiligheids- en gezondheids-) risico’s in uw bedrijf
  • een plan voor het oplossen ervan 

Met die twee kunt u de risico’s, ook de financiële, voor uw personeel en uw bedrijf terugdringen.

RIE Horeca
Check eenvoudig zelf of u de juiste maatregelen heeft getroffen op zelfinspectie.nl. En stel een plan van aanpak op met het instrument RIE Horeca. Die hoeft u dan alleen nog te laten toetsen door een arbodeskundige. Nadat uw arbodienst de RIE goedgekeurd heeft, gaat u aan de slag met plan van aanpak in samenspraak met uw personeel. De Inspectie SZW controleert of u aan uw arboverplichting op het punt van een veilige en gezonde werkomgeving heeft voldaan.

Onderdelen checklist

  • Het pand en de bedrijfsinrichting
  • De bedrijfshulpverlening (inclusief een bedrijfsnoodplan)
  • Omgevingsfactoren
  • Gevaarlijke stoffen
  • Lichamelijke belasting en werkplekinrichting
  • Apparatuur en machines
  • Functie-inhoud
  • Werkdruk, agressie en geweld
  • Werk- en rusttijden
  • Organisatie van de zorg voor arbeidsomstandigheden

 

Terug