MVO

De horeca is Duurzaam Gastvrij. Gasten zien een duidelijke taak voor de horeca: zij moet duurzame en verantwoorde producten stimuleren en een gezonde leefstijl bevorderen. MVO levert een bijdrage aan de maatschappij, maar bovendien levert het u veel geld op. Op deze MVO-pagina leest u alles over duurzaam en gastvrij ondernemen in de horeca.

Nieuws

Happy Tosti start met franchise

21-07-2017
-

Happy Tosti franchiset het concept met de ambitie om binnen vijf jaar 500 banen te creëren voor mensen met een arbeidsbeperking.

Energie besparen en geld verdienen? Gebruik de Erkende Maatregelenlijst Energiebesparing

20-06-2017
-

Vanaf 1 juli 2017 gelden de Erkende Maatregelen voor horeca. Deze lijst bevat maatregelen die u kunt nemen om energie te besparen.

Meld u aan voor de cursus Duurzame horeca & rendement (1 dag)

30-05-2017
-

Steeds meer gasten vinden duurzaamheid en gezondheid belangrijk. Deze thema’s spelen een toenemende rol bij de keuze voor een bepaald restaurant of gerecht. U kunt dus met duurzaamheid gasten aantrekken en aan u binden. En wist u dat u ook nog kosten kunt besparen met duurzaam en gezond ondernemen? 

Onderzoek: Forse afname plastic tasjes

25-04-2017
-

71 procent minder plastic tasjes over de toonbank

Genomineerden Gaia Green Awards bekend

24-04-2017
-

De awards worden jaarlijks uitgereikt aan horecabedrijven met duurzame ambities

Vraag & antwoord

Bent u verplicht om een assistentiehond toe te laten in uw bedrijf?

Mag u een assistentiehond of hulphond weigeren in uw horecazaak? Hoe zit het nu? KHN geeft antwoord.  

Assistentiehonden van gasten met een handicap mag u niet weigeren in uw horecazaak. Dat is het gevolg van de ratificatie door Nederland van het VN-Verdrag Handicap. Volgens die regels moet u op verzoek doeltreffende aanpassingen verrichten tenzij dat voor u een onevenredige belasting vormt (artikel 2 lid 1 en 2 Wet gelijke behandeling).

Wat is een assistentiehond?
Blindengeleidehonden, hulphonden, signaalhonden, honden voor mensen met Post traumatisch stress syndroom zijn allemaal hulphonden of assistentiehonden. Een beperking van iemand die afhankelijk is van een assistentiehond is niet altijd zichtbaar.

En de hygiëneregels dan?
U kunt geen beroep doen op de hygiëneregels. De nieuwe Hygiënecode die per 1 april 2016 geldt, biedt duidelijkheid: Gasten met hun assistentiehond moeten worden toegelaten tot alle horecagelegenheden (ook restaurants met een open keuken en buffetrestaurants).

Gerechtelijke procedure
Als u geen doeltreffende maatregel treft na een verzoek van een persoon met een beperking, dan kan hij/zij naar de rechter stappen. In zo’n gerechtelijke procedure moet u aannemelijk maken dat de gevraagde maatregel onevenredig is.

Lees ook: Wat betekent het VN-verdrag Handicap voor u?

Terug