MVO

De horeca is Duurzaam Gastvrij. Gasten zien een duidelijke taak voor de horeca: zij moet duurzame en verantwoorde producten stimuleren en een gezonde leefstijl bevorderen. MVO levert een bijdrage aan de maatschappij, maar bovendien levert het u veel geld op. Op deze MVO-pagina leest u alles over duurzaam en gastvrij ondernemen in de horeca.

Nieuws

Red levens met jouw AED

04-12-2017
-

Hoe sneller een AED ingezet wordt, hoe groter de kans dat iemand een hartstilstand overleeft

KHN houdt pleidooi in Tweede Kamer tegen statiegeld op klein verpakkingen

27-11-2017
-

Op 30 november 2017 houdt KHN in de Tweede Kamer een pleidooi om geen statiegeld te gaan heffen op kleine flesjes en blikjes. Er moet eerst vervolgonderzoek worden gedaan.

Nierstichting Restaurant Driedaagse: gastronomisch genieten met minder zout

21-11-2017
-

Op 6, 7 en 8 maart 2018 is de Restaurant Driedaagse van de Nierstichting. Samen met toprestaurants wil KHN het Nederlandse publiek laten proeven hoe smaakvol en lekker minder zout eten is.

Dineren bij kaarslicht tijdens de Nacht van de Nacht een groot succes

07-11-2017
-

73 restaurants in heel Nederland hebben de verlichting uitgelaten om zo aandacht te vragen voor lichtvervuiling en energiebesparing

Verantwoord frituren steeds meer in opmars!

07-11-2017
-

Steeds meer cafetaria’s in Nederland serveren verantwoord gefrituurde frites en snacks. KHN vindt dit een goede zaak, want dat is goed voor de gezondheid van gasten.

Vraag & antwoord

Bent u verplicht om een assistentiehond toe te laten in uw bedrijf?

Mag u een assistentiehond of hulphond weigeren in uw horecazaak? Hoe zit het nu? KHN geeft antwoord.  

Assistentiehonden van gasten met een handicap mag u niet weigeren in uw horecazaak. Dat is het gevolg van de ratificatie door Nederland van het VN-Verdrag Handicap. Volgens die regels moet u op verzoek doeltreffende aanpassingen verrichten tenzij dat voor u een onevenredige belasting vormt (artikel 2 lid 1 en 2 Wet gelijke behandeling).

Wat is een assistentiehond?
Blindengeleidehonden, hulphonden, signaalhonden, honden voor mensen met Post traumatisch stress syndroom zijn allemaal hulphonden of assistentiehonden. Een beperking van iemand die afhankelijk is van een assistentiehond is niet altijd zichtbaar.

En de hygiëneregels dan?
U kunt geen beroep doen op de hygiëneregels. De nieuwe Hygiënecode die per 1 april 2016 geldt, biedt duidelijkheid: Gasten met hun assistentiehond moeten worden toegelaten tot alle horecagelegenheden (ook restaurants met een open keuken en buffetrestaurants).

Gerechtelijke procedure
Als u geen doeltreffende maatregel treft na een verzoek van een persoon met een beperking, dan kan hij/zij naar de rechter stappen. In zo’n gerechtelijke procedure moet u aannemelijk maken dat de gevraagde maatregel onevenredig is.

Lees ook: Wat betekent het VN-verdrag Handicap voor u?

Terug