Waarom criminaliteit en veiligheid als speerpunt?

De horeca heeft een gezond eigenbelang om te investeren in de veiligheid van de zaak voor de gasten, het personeel en ondernemers zelf. Samenwerking met andere ondernemers, politie en overheden is cruciaal. Een eerlijke verantwoordelijkheidsverdeling is daarbij belangrijk: de verantwoordelijkheid van een ondernemer houdt niet op bij de drempel van zijn bedrijf, maar hij is niet verantwoordelijk voor het handhaven van de openbare orde.

Verdere inmenging van de onderwereld en de bovenwereld is een nationale dreiging waar politie en justitie vol op inzetten. KHN onderschrijft het belang van het weren van criminele elementen, onder andere uit de horecabranche, en dat de wet Bibob daarvoor ingezet kan worden, maar sommige gemeenten zetten dit instrument ten onrechte generiek in zonder concrete aanleiding. Het doel heiligt volgens KHN niet altijd de inzet van alle middelen, ondernemen moet ook nog mogelijk blijven.

Onze standpunten over

KHN-speerpunt: criminaliteit en veiligheid

Bewakingscamera
Horecaondernemers hebben een gezond eigenbelang om te investeren in de veiligheid van hun zaak voor hun gasten, hun personeel en zichzelf.
Lees meer