Waarom eerlijke concurrentie als speerpunt?

Het concurreren met andere aanbieders van horecadiensten is niet erg en hoort bij het ondernemerschap. Sterker nog, concurrentie houdt scherp en dwingt tot voortdurend aanpassen, onderscheidend willen zijn en het beste inspelen op de wensen van de gast.

Met name het laatste decennium wordt de horeca in toenemende beconcurreerd door enerzijds wereldwijd opererende bemiddelingsplatforms die nauwelijks enig ondernemersrisico lopen maar wel door hun marktmacht de contractvoorwaarden met horecaondernemers kunnen dicteren en anderzijds door particulieren die als hobby extra inkomsten genereren doordat ze horeca erbij doen zonder dat er voorwaarden, regels en eisen aan dat ondernemerschap worden gesteld.

Concurrentie prima, maar dan wel op een eerlijk speelveld. KHN strijdt voor dat eerlijke speelveld.

Meer informatie

Onze standpunten over

KHN-speerpunt eerlijke concurrentie

Werkgeverschap_H0A0181
KHN zet in op Goed werkgeverschap en opdrachtgeverschap.
Lees meer
Online reserveren telefoon platformeconomie
KHN ziet de platformeconomie als een kans om innovatie en groei in de horecasector te stimuleren.
Lees meer
KHN Hotel Restaurant
KHN vreest oneerlijke concurrentie doordat sommige instellingen hun horecavoorzieningen als volwaardige cafés of restaurants exploiteren.
Lees meer
Libris boekhandel serveert koffie en boeken
KHN is geen voorstander van blurring met alcohol. Er moet een scheiding blijven tussen horeca met een vergunning volgens de Alcoholwet en detailhandel
Lees meer