Waarom eerlijke concurrentie als speerpunt?

Het concurreren met andere aanbieders van horecadiensten is niet erg en hoort bij het ondernemerschap. Sterker nog, concurrentie houdt scherp en dwingt tot voortdurend aanpassen, onderscheidend willen zijn en het beste inspelen op de wensen van de gast.

Met name het laatste decennium wordt de horeca in toenemende beconcurreerd door enerzijds wereldwijd opererende bemiddelingsplatforms die nauwelijks enig ondernemersrisico lopen maar wel door hun marktmacht de contractvoorwaarden met horecaondernemers kunnen dicteren en anderzijds door particulieren die als hobby extra inkomsten genereren doordat ze horeca erbij doen zonder dat er voorwaarden, regels en eisen aan dat ondernemerschap worden gesteld.

Concurrentie prima, maar dan wel op een eerlijk speelveld. KHN strijdt voor dat eerlijke speelveld.

Thema eerlijk speelveld

Onze standpunten over

KHN-speerpunt eerlijke concurrentie

Werkgeverschap_H0A0181
KHN geeft input op al de regels uit ‘Brussel’ en ‘Den Haag’ en maken wij een werkbare vertaalslag naar de maat van horecaondernemingen.
Lees meer
Libris boekhandel serveert koffie en boeken
KHN is geen voorstander van blurring met alcohol. Er moet een scheiding blijven tussen horeca met een vergunning volgens de Alcoholwet en detailhandel
Lees meer
Biercafe speciaalbieren tap ondernemer
KHN streeft naar een liberale en vrije horecabiermarkt met volledige concurrentie.
Lees meer
Overeenkomst Airbnb Amsterdam
Deeleconomie is in opkomst. KHN vindt dit goed nieuws, maar wil dat nieuwe aanbieders zich aan dezelfde wetten en regels moeten houden als de horeca.
Lees meer
Online reserveren telefoon platformeconomie
KHN is van mening dat de huidige voorstellen een goed begin zijn, maar de nadruk op de héle grote platformen zorgt voor uitdagingen binnen de horeca.
Lees meer